23 april ZwembadBranche Dag Belgie

Adjiedj Bakas: ‘zwembad van de toekomst’ – ZBBC15

Bakas_website 
De oude wereld kraakt in haar voegen, bestaande structuren vervagen. Consumenten zijn beter geïnformeerd en nemen het heft steeds meer in eigen hand. Het nieuwe doe-het-zelf kapitalisme doet zijn intrede. We huren en delen, vooral ook om flexibel te blijven. Want de mens van de toekomst is een nomade. En wordt eenzamer. De behoefte aan aandacht neemt gelijker tijd ook toe.

Bestaat het zwembad straks nog wel?
Volgens Adjiedj Bakas ligt daarom de focus voor de toekomst op het verleiden van klanten, je moet ze een medicijn aanbieden tegen de eenzaamheid. Beleving en verbinding lijken daarbij het nieuwe sleutelwoorden. Mensen willen worden verrast. Maar pas op, want men is ook snel weer vertrokken in deze snelle wereld. Vele gevaren liggen dus op de loer. Maar gelukkig is Bakas een ras-optimist. De mensheid gaat steeds weer vooruitgaat en iedere crisis brengt vooruitgang. “Het gaat tegenwoordig niet meer vanzelf, ook niet in de zwembranche. De keuzes van ouders en kinderen zijn vluchtig: de zwemles is ergens anders toch beter of voetbal is toch leuker. Toch biedt dit ook kansen. Maar, hoe verleiden we de klant van de toekomst? Bestaat het zwembad straks eigenlijk nog wel in zijn huidige vorm en hoe ontwikkelt het zwemmen zich als product? En wat betekent het ‘doe-het-zelf’ kapitalisme voor de exploitatie van zwembaden?” Kortom interessante vragen voor diegene die de uitdaging aandurven en alvast een blik in de toekomst willen werpen tijdens het ZwembadBranche Congres op 18 maart in Apeldoorn.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwemlesmaterialen? 👉 Klik hier.Bakas op het ZwembadBranche Congres
Adjiedj Bakas is geboren in Suriname, zijn familie komt uit India en hij werkt sinds 1983 in Nederland. Met wortels in drie continenten is hij dan ook een veelzijdig vakman. Een lezing van Bakas wordt geroemd om zijn positieve insteek die wars is van cynisme. Maar ook zijn realiteitszin en humor worden gewaardeerd. Geen wonder dat hij met zijn inspirerende lezingen al jaren in de top-10 van meest geboekte sprekers staat. “Een lezing van Adjiedj Bakas is een unieke belevenis die je bijblijft”, zegt men. En wij weten uit eigen ervaring: geen woord gelogen!

 
deel op twitter deel op facebook
 
 

congres-fb

Een gedachte over “Adjiedj Bakas: ‘zwembad van de toekomst’ – ZBBC15

  1. Adjiedj Bakas al een paar keer mogen meemaken, bijzonder hoe hij de trends concreet weet te duiden, voor elke sector weer opnieuw. Aanrader!

Reacties zijn gesloten.