15 oktober ZwembadBranche Dag

Sportbedrijf Lelystad lanceert digitale zwemcoaching

Marco van de Water zwemmen op muziek 
Steeds meer mensen beginnen met hardlopen middels een trainingsprogramma op hun MP3-speler of smartphone. Sportbedrijf Lelystad is hier op voort gaan borduren en heeft een soortgelijke methode ontwikkeld voor in het water. Marco van de Water, hoofd Binnensport Sportbedrijf Lelystad, zag kansen voor de recreatieve zwemmer. “Ik was erg onder de indruk van de mogelijkheden van het sporten met een coach via je MP3-speler of smartphone. Nadat bleek dat dit ook in het water mogelijk is, hebben we een bestaande MP3-speler voor in het water gekoppeld aan onze zwemschema’s.”

Testperiode in zwembad De Koploper
Wat volgde was een testperiode in zwembad De Koploper in Lelystad waarin verschillende zwemmers het nieuwe programma zijn gaan uitproberen. De zwemmers doken het bad in met de testuitrusting en kwamen aan het einde van de training allemaal enthousiast naar de kant. “Dit maakt zwemmen echt leuk!”, aldus een enthousiaste deelnemer. De uitrusting bestaat uit een waterbestendige MP3-speler, die in een band om de arm wordt bevestigd, een setje oordopjes en een badmuts zodat de oordopjes goed blijven zitten. Het is de bedoeling dat de zwemmer aan de hand van een trainingschema gecombineerd met muziek een motiverende en uitdagende training kan volgen.


Ben jij op zoek naar een leverancier van bodemzuigers? 👉 Klik hier.Eerste organisatie in Nederland
Uniek is dat Sportbedrijf Lelystad de eerste organisatie is in Nederland die een trainingschema met muziek heeft ontworpen voor in het water. Het doel van dit project was om enerzijds het banenzwemmen attractiever te maken en anderzijds innovatief om te gaan met de ontwikkelingen in de markt. “Dit was nog maar een test met een vaste mix van muziek en één type schema op de MP3-speler. De mogelijkheden om dit uit te breiden zijn natuurlijk enorm”, zegt Van de Water.

Doorontwikkelen
Om dit product of eigenlijk deze dienst verder te ontwikkelen is Sportbedrijf Lelystad op zoek naar partners die affiniteit hebben met het product of de dienst. Het doel is om een samenwerking aan te gaan en het product landelijk weg te kunnen zetten. “Dit kunnen organisaties zijn die meer aan de product kant zitten, dus de waterbestendige MP3-Speler, of organisaties die juist meer gespecialiseerd zijn in digitale trainingsmethodes. Het gaat er ons om dat het een verrijking is op het banenzwemmen en dat gunnen we iedereen in Nederland”, sluit Van de Water af.

 
deel op twitter deel op facebook
 
 


advertentie

Alle leveranciers voor de zwembranche vind je hier