23 april ZwembadBranche Dag Belgie

Begin de ZwembadBranche Dag met een Technisch Ontbijt

Je kunt de dag maar beter goed beginnen en dus beginnen we de ZwembadBranche Dag ook dit jaar met een Technische Ontbijtsessie. Wil jij op de hoogte blijven van technische ontwikkelingen? Kom dan met je collega’s ontbijten op 8 oktober. Hierna kun je een aantal interessante lezingen volgen over de toekomst van de zwembadtechniek. Zijn wij wel voorbereid op de toekomst? Of moeten we meer buiten de lijnen zwemmen om futureproof te zijn? Nadat je weer bent bijgepraat, kun je naar het beursplein en workshops volgen. Dus ben jij een vroege vogel en wil je bijblijven met de technische ontwikkeling? Meld je dan vandaag nog aan voor de Technische Ontbijtsessie.

Programma

 • 7.15 – Inloop met ontbijt
 • 8.00 – Bert Lans – Terugblik VTZ
 • 8.15 – Maarten Keuten – Techniek: de stand van zaken in een notendop
  • Leidt de omgevingswet tot duurzamer en minder veilig, of andersom?
   Er is een spanningsveld tussen duurzaamheid en hygiëne & veiligheid. Nu nog wordt dat geregeld door de Bhvbz, straks krijgen de zwembaden meer vrijheden. Zullen we gaan zwichten voor dwangsommen? Of gaan we koste wat kost voor hygiëne en veiligheid.
  • Is het eind van het chloor-tijdperk in zicht?
   Na de zwemvijver bij de Peppel is het wachten op een chloorvrij bad volgens het concept dat Maarten heeft beschreven in zijn proefschrift. Is dat dan het begin van het einde van het chloortijdperk. Of zijn er beperkingen aan een chloorvrij systeem?
  • Wat is de houdbaarheidsdatum van zwembadkennis?
   Je volgt een cursus bij een gerenommeerde partij. Maar dan, ben je dan klaar? Of zit er een houdbaarheidsdatum aan de zwembadkennis. En moeten we dus regelmatig op herhaling om bij te blijven en de kennis op te frissen?
 • 8.45 – Chris van Veluwen – Ontwikkelingen gaan snel, maar het zwembad staat stil
  • Ontwerpers gaan al 50 jaren lang uit van hetzelfde ontwerpconcept zoals elk hoofdbassin een eigen filterinstallatie en zwemzaalluchtbehandelingskasten met een luchtcapaciteit die nog gebaseerd is op het conditioneren op basis van 100% buitenlucht. Maar er verandert ook veel. Denk aan de opkomst van warmtepompen, de wens om van het gas af te gaan en de digitale ontwikkelingen. Je zou zeggen dat dit ons dwingt om een zwembad anders te ontwerpen dan we altijd deden. Maar waarom gebeurt dit dan nog niet?
 • 9.15 – Pauze
 • 9.40 – Marc Vierboom – Rol exploitant in ontwerptraject: ‘Mag ik heel even de aandacht…’
  • Vaak wordt bij een ontwerptraject de rol van de exploitant onderschat. Maar de exploitant is wel diegene die gedurende meer dan 30 jaar het gebouw en de installaties gebruikt, schoonhoudt en soms onderhoudt. Kwaliteitscontrole en het aantonen van de prestatie ligt immers bij de aannemer en niet meer bij de opdrachtgever. Met de komst van Design Build (Maintain) ontstaat zo steeds meer een ‘dat zien we wel bij oplevering’ – mentaliteit. Maar hoe controleer je dan als opdrachtgever de kwaliteit aan het eind en welke invloed heb je hierop tijdens het ontwerp- en bouwproces? Hoe regel je die inspraak en hoe geef je het belang aan? En hoe voorkom je dat de aannemer vervalt in een meer traditionele rol?
 • 10.10 – Afsluiting

Aanmelden Technische Ontbijtsessie – Klik hier


Ben jij op zoek naar een leverancier van bodemzuigers? 👉 Klik hier.