15 oktober ZwembadBranche Dag

Zwembad De Vallei neemt drenkelingendetectiesysteem in gebruik

Zwembad De Vallei stelt veel in het werk voor een veilig zwembad. Op donderdag 15 juni heeft men daarom een drenkelingendetectiesysteem in gebruik genomen. De duikkuil van het wedstrijdbad is sinds 2006 al voorzien van 4 onderwatercamera’s voor drenkelingendetectie. Door de uitbreiding van dit systeem met 16 bovenwatercamera’s is het volledige wedstrijdbad voorzien van drenkelingendetectie.


Ben jij op zoek naar een leverancier van bodemzuigers? 👉 Klik hier.Hoge druk

Het drenkelingendetectiesysteem geeft een alarmsignaal als een drenkeling langer dan 10 seconden op de bodem van het zwembad ligt. Het alarm gaat af door middel van een akoestisch signaal op de zwemzaal. Door het in gebruik nemen van dit systeem kan de toezichthouder nog sneller regeren op een mogelijke verdrinkingssituatie, zo licht Peter Goedhart (directeur Eyeview Systems) toe. ‘Eyeview Systems is verheugd de uitbreiding van het Poseidon systeem te hebben kunnen realiseren nadat sinds 2006 het drenkelingendetectiesysteem reeds operationeel was in het Valleibad. Een tevredenere klant kan je niet hebben als deze besluit een uitbreiding te gaan doen met de nieuwste technologie. De tijd breekt aan dat de zwembadbranche beseft dat een lifeguard slechts een mens is, die onder zeer moeilijke omstandigheden het werk moet uitvoeren onder hoge druk en verantwoordelijkheid. Met temperaturen van 28 graden of meer in een zwemzaal, kan een lifeguard simpelweg niet alles zien.’

Mens en techniek

Uiteindelijk blijft het toch een combinatie van mens en techniek. Het wordt volgens Goedhart dan ook tijd dat de zwembadsector zijn verantwoordelijkheid neemt om deze twee bij elkaar te brengen. ‘Alleen die combinatie maakt dat het risico op verdrinking en bijna verdrinking wordt verkleind. Een zegen voor het personeel dat met die combinatie mag werken.’ Alle toezichthouders van zwembad De Vallei hebben in aanloop naar het drukke zomerseizoen een lifeguardtraining van de KNBRD gevolgd. Een zwemtest was een onderdeel van de training. Met het detectiesysteem en het trainen van de medewerkers laat De Vallei zien dat er nauw wordt toegezien op de veiligheid van de bezoekers.

Wil je meer weten over het drenkelingendetectiesysteem? Kijk dan op www.eyeviewsystems.nl


advertentie

EasySwim