Twee keer knipperen met je ogen en… het is tijd voor de zwem4daagse!

Elk jaar na de meivakantie, knipper ik twee keer met mijn ogen en dan is het al weer zomervakantie! Zo ook dit jaar. Zeker nu we als eerste van het land vakantie gaan vieren. De zomervakantie betekent voor ons altijd één ding: hét evenement van het jaar voorbereiden. En dat is de Zwem4daagse!

Een begrip

Dit jaar wordt de zwem4daagse al weer voor de 35e keer gehouden in Veldhoven. Het evenement zijn wij bewust gaan organiseren in de laatste week van de zomervakantie. Waarom? Herkenbaar voor iedereen omdat het altijd in de laatste week valt. Maar ook: we wilden er een echte gezinsactiviteit van gaan maken en het is een hele leuke afsluiting van een zomervakantie. Voordeel bij dit tijdstip is ook dat we dan geen lessen geven, dus kunnen we iedereen ook (bijna) heel de dag de mogelijkheid bieden om de banen te komen zwemmen. Ondertussen is het echt een begrip geworden. We begonnen het eerste jaar met ongeveer 150 deelnemers, vorig jaar was dit aantal gegroeid tot 433 deelnemers!


Ben jij op zoek naar een (nieuw) leerlingvolgsysteem voor jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Thema kiezen

Elke jaar kiezen we een thema die als een rode draad door de zwem4daagse loopt. Het bad wordt aangekleed in het thema en we organiseren dan ook elke middag nog spellen en activiteiten die met het thema te maken hebben. Vorig jaar was het een reis om de wereld in 5 dagen. Dit jaar gaan we het zwembad omtoveren tot een waar Circus! We hebben voor elke dag al een andere spreuk bedacht:

  • ‘Elke dag een lach’ (uiteraard bedoelen we hier de clowns mee).
  • ‘Dames en heren, vandaag gaan we jongleren!’
  • ‘Kijk hoe die gaat, die lenige acrobaat’
  • ‘Wij zijn niet te remmen, tijdens het leeuwen temmen’
  • ‘Als laatste gaan we in een trapeze zwaaien, of willen jullie liever naar de haaien…’

Je ziet dat we al weer creatief bezig zijn geweest. Nu nog de invulling van de spellen bedenken (we hebben uiteraard al weer ideeën) en gaan zorgen voor de materialen die daarbij horen en de aankleding. Het is altijd wel weer een hele klus om de spullen met weinig geld bij elkaar te krijgen. Mocht je dus nog tips hebben voor ons, laat het vooral weten.

Lees ook: De toekomst van het zwembad

Reclame

Ondanks dat het aardig ingeburgerd is, moet we natuurlijk nog wel de datum goed communiceren. Overal leggen we een flyer neer of hangen deze ergens op. We proberen weer in het Eindhovens Dagblad en Veldhovens Weekblad een stukje te schrijven en uiteraard veel reclame te maken op social media. Ook sturen we de info altijd naar de scholen, met het verzoek om er aandacht aan te schenken en het in hun nieuwsbrief te zetten. Het is natuurljk ook voor de zwemveiligheid van belang dat kinderen veel blijven zwemmen. Juist zo’n super leuk evenement als dit is de aangewezen gelegenheid om je zwemniveau weer op peil te krijgen en je krijgt aan het einde ook nog een medaille! We hebben ook een speciale website: www.ekkerman.zwem4daagse.nl Op deze site kan men zich inschrijven en staat ook alle informatie over het evenement.

Dan gaan wij nu weer verder met de voorbereidingen, want zoals ik al zei: 2x knipperen met je ogen en het is zomervakantie…

Deze blog is geschreven door Minette Lommers, manager van Zwembad Den Ekkerman. Wil jij reageren op de blog van Minette? laat het ons weten via een reactie hieronder of op onze facebookpagina.

Wil jij ook een blog schrijven? Mail naar info@zwembadbranche.nl


advertentie

Alle leveranciers voor de zwembranche vind je hier