Doe mee aan de Barometer Openluchtzwembaden

Het seizoen voor openluchtzwembaden is dit jaar goed begonnen. Doordat de maand mei meer zomerse dagen telden dan voorgaande jaren, is bij menig buitenbad al het record gebroken wat betreft de bezoekersaantallen. En dat is maar goed ook. Openluchtzwembaden hebben het namelijk niet altijd makkelijk en dus is een goed begin het halve werk. Maar de zomerperiode is nog lang. En met het Hollandse klimaat weet je het nooit. Daarom zijn wij benieuwd naar de bezoekersaantallen om te polsen hoe het dit jaar gaat met de buitenbaden.

Maatschappelijke functie

Voor openluchtzwembaden is het niet altijd makkelijk om het hoofd boven water te houden. Het zomerseizoen is kort en dan moet je ook nog eens treffen met het weer. Daarnaast is er veel concurrentie van andere recreatieve mogelijkheden. En daarbij zijn ook heel veel openluchtzwembaden afhankelijk van het politieke klimaat. Het openluchtzwembaden heeft een maatschappelijke functie, maar ziet de gemeente dit ook zo en is men bereid om te investeren? Helaas is het politieke klimaat vaak onzeker en dat is dan weer van invloed op de financiële zekerheid. Met als resultaat dat veel openluchtzwembaden met sluiting worden bedreigd. En dat is natuurlijk erg jammer want het openluchtzwembad is én blijft een hele mooie plek voor jong en oud om in de buitenlucht plezier te beleven aan het water.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwemlesmaterialen? 👉 Klik hier.Lees ook: ‘Het buitenbad is zoveel meer dan een plek om te zwemmen en te zonnen’

Inventarisatie

Een mooi bezoekersaantal geeft dan in iedergeval meer zekerheid. En om hier beter zicht op te krijgen willen wij daarom deze zomer en inventarisatie houden onder openluchtzwembaden. Hoe staat het er eigenlijk voor? Zet de positieve lijn van de afgelopen maand door? Of heeft nog niet iedereen kunnen profiteren van de mooie zomerse dagen? Om dit te weten, hebben wij een korte vragenlijst opgesteld. Dus ben jij werkzaam in een openluchtzwembad dan willen wij je graag uitnodigen om dit jaar mee te werken aan dit onderzoek. Ken jij een collega die werkzaam is bij een openluchtzwembad wil je hem of haar dan attenderen op ons onderzoek? Hoe meer reacties hoe beter!

Klik hier om naar de vragenlijst te gaan


advertentie

Splash Software