De toekomst van het zwembad

Gelukkig kan en mag ik deze blog schrijven! Wij hebben namelijk een toekomst met het zwembad. Die zal zelfs gaan naar een nieuw zwembad. Als ik daar dan weer even bij stil sta, bedenk ik me dat dit ook weer een ervaring is die je niet zo heel vaak in je leven mee gaat maken. Toch wel bijzonder dus.

Andere wereld

Een zwembad bouw je namelijk niet voor maar een paar jaar. Het is toch echt wel de bedoeling dat het zwembad voor de komende 40 jaar er zal staan. 40 jaar: hoe zal de wereld er dan uit zien? Als ik nu achterom kijk naar 40 jaar geleden, dan hadden we toch een compleet andere wereld en beleving. En wat gaan de ontwikkelingen in deze tijd super hard! Zo ook in de zwemwereld uiteraard.


Ben jij op zoek naar een leverancier van bodemzuigers? 👉 Klik hier.Kaders

Wij hebben er al veel vergaderingen op zitten richting het nieuwe zwembad. Ondanks dat de buitenwereld nog maar weinig hiervan mee krijgt, wordt er door veel mensen nu al veel werk verzet. Als je ziet dat ik in laatste twee weken maar liefst 4 vergaderingen over dit onderwerp heb gehad, dan zegt dat al genoeg. We zijn nu druk bezig met de kaders vast te stellen voor de marktpartijen die straks het geheel moeten gaan bouwen.

Gebruikersgroepen

De gemeente zal richting de marktpartijen een aantal voorwaarden stellen. Dit bepalen zij niet alleen, maar doen dit in overleg met mij, ons bestuur, het bestuur van Njord, maar ook met een aantal gebruikersgroepen van het zwembad en de inwoners van de wijk om het nieuw te bouwen zwembad heen. En hoe betrekken wij de burgers? Op woensdag 16 mei wordt er door de gemeente een grote bijeenkomst georganiseerd over het nieuw te bouwen zwembad. Die avond zijn er verschillende ‘hoeken’ in de sporthal.

Hoeken

 • Welkom hoek: algemene informatie, aanmelden voor nieuwsbrief ontwikkelingen nieuw zwembad, aanmelden voor selectie commissie.
 • Oud en Nieuw hoek: deze hoek zullen wij vooral verzorgen. Informatie over het huidige zwembad (waarom moet het weg) en over het nieuwe zwembad (hoeveel, welke afmetingen, dieptes). Welke activiteiten hebben we nu, wat gaat er mee naar het nieuwe, welke nieuwe activiteiten gaan we ontplooien.
 • Informatie hoek: wat is er tot nu toe gedaan, waar wordt overlast verwacht, het beleid ten aanzien van duurzaamheid, wat zijn de zorgen van de bewoners?
 • Ruimte en vormgeving hoek: waar mag het zwembad niet komen staan binnen het projectgebied, welke uitstraling mag het gebouw hebben, waar komt de ingang, komt er een koppeling met de sporthal. Hier mag een stem worden uitgebracht op keuzes.
 • Gebiedsvisie hoek: hier komen verschillende maquettes die gemaakt zijn door studenten van de TU. Zo krijgen mensen meer een beeld bij hoe het gebied er in de toekomst uit kan komen te zien.
 • Out-of-the-box hoek: hier mag worden aangegeven wat nog worst gemist, wat mensen graag nog zouden willen zien, hoe kan de gemeente de duurzaamheid zichtbaar maken. Mensen worden hier gevraagd om mee te denken.
 • Afscheid hoek: hier kunnen mensen aangeven wat men vond van de opzet en of het duidelijker is geworden.
 • Deze blog is geschreven door Minette Lommers, manager van Zwembad Den Ekkerman. Wil jij reageren op de blog van Minette? laat het ons weten via een reactie hieronder of op onze facebookpagina.

  Wil jij ook een blog schrijven? Mail naar info@zwembadbranche.nl


  advertentie

  Splash Software