Wintertijd: niet een uur extra slapen, maar zwemmen!

Dit jaar geen uurtje extra slapen, maar zwemmen. Tijdens het teruggaan van de klok van zomer- naar wintertijd in de nacht van 28 op 29 oktober kunnen jouw zwemfanszich inzetten voor kinderen met een spierziekte. Voor kinderen voor wie sporten niet zo vanzelfsprekend is.

Doet jouw zwembad al mee?

Om 02.00 uur ‘s nachts gaan we los. Heel veel mensen gaan dan hun bed uit om gezamenlijk te zwemmen en zo geld op te halen voor kinderen met een spierziekte. Een unieke belevenis in het teken van sport. Gezonde spieren inzetten voor zieke spieren tijdens deze nacht is de ultieme manier om mee te helpen en letterlijk tijd te winnen.


Ben jij op zoek naar een (nieuw) leerlingvolgsysteem voor jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Uniek sportevenement in de nacht

Veel kinderen met een spierziekte hebben 24 uur per dag hulp nodig. Ook ’s nachts. Sommige kinderen worden in de nacht beademd zodat ze overdag meer energie en lucht hebben. Ouders komen dan hun bed uit om te controleren of de beademingskap nog goed zit. Ook helpen ze hun kinderen meerdere keren bij het draaien en hoesten. Dit doen ze 365 dagen per jaar. In de nacht van 28 op 29 oktober komt Nederland dus een keer zijn bed uit voor deze kinderen.

Doe ook mee

Diverse zwembaden zijn al vertegenwoordigd deze nacht, maar er is zeker nog ruimte voor meer. Ook andere sporten doen mee! Mocht je je nog niet hebben opgegeven, maar wil je wel graag een Challenge organiseren? Kijk dan op www.wintertijdchallenge.nl


advertentie

Dewi Online