Virtual Reality waterglijbaan: voel je een astronaut in het zwembad

Ik weet nog goed dat ik voor het eerst in een ‘virtual cave’ liep. Ik zette een bril op en ineens was de wereld totaal anders. Ik vond het ongelofelijk dat dit kon. Inmiddels zijn we jaren verder en zijn de mogelijkheden op het gebied van virtual reality vergevorderd. Zo gebruiken pretparken het om de achtbaan nog spectaculairder te maken. Maar dit toch ook mogelijk moeten kunnen voor zwembaden? Inderdaad zo dacht ook Optisport Zwembad Sonsbeeck en voegde de daad bij het woord. Binnenkort hebben zij de primeur. Als eerste zwembad in Nederland krijgen zij een Virtual Reality waterglijbaan.

Spannende avonturen

Aanstaande woensdag 15 januari is het zover, dan wordt de allereerste Virtual Reality waterglijbaan van Nederland geopend in Breda. De glijbaan is gemaakt door VRsLide.nl en zorgt dat je je over even in een totaal andere wereld waant. Er zijn verschillende werelden mogelijkheden, de glijbaan in zwembad Sonsbeeck beschikt over de thema’s Jungle en Space. Met Space vlieg je met een spaceship door de ruimte op ontdekkingstocht naar nieuwe planeten. Wie voor Jungle kiest slingert als een Tarzan met een liaan door de Jungle met apen, krokodillen en nijlpaarden. Voor de toekomst werkt men bij VRsLide.nl onder meer nog aan het thema Ice world waarmee je in zwemkleding door een ijskoude wereld vol met sneeuw, ijs, pinquins en ijsberen de glijbaan afgaat. En ook een Piratenwereld waarmee je onderwater op zoek gaat naar de verborgen schat terwijl je onderweg dolfijnen, octopussen, en haaien tegenkomt. Kortom genoeg avontuur te beleven tijdens een ritje van de glijbaan.


Ben jij op zoek naar een (nieuw) leerlingvolgsysteem voor jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Lees ook: Hygge en Lagom in het zwemonderwijs: probeer eens een junk pool!

Hoe werkt het?

Het klinkt zeker spectaculair, maar hoe werkt het? Met een speciale VR bril waan je je in een droomwereld terwijl je van de waterglijbaan afglijdt. Welke wereld het wordt, is aan de bezoeker. Voordat je de waterglijbaan afgaat, kies je jouw spannende virtuele wereld. Bij Sonsbeeck kun je dus kiezen uit Jungle of Space. Vervolgens zet je de VR bril op en is de rit gelijk begonnen. Deze bril is zoveel mogelijk van zacht materiaal gemaakt zodat je de gehele rit kunt focussen op wat je ziet. Op het einde van de glijbaan stopt de virtuele wereld en zie je door de camera weer de echte wereld. Zo weet je meteen weer waar je werkelijk bent. Natuurlijk kun je tijdens de rit te allen tijde de bril afzetten om direct weer in de werkelijke wereld te zitten. Het Virtual Reality systeem is makkelijk te bedienen waardoor zowel jong als oud er heel veel plezier aan kan beleven.

Ben je benieuwd naar hoe het systeem eruit komt te zien?


advertentie