Jouw accommodatie viral op LinkedIn, kan dat?

Op het zakelijke socialmedia platform LinkedIn wordt dagelijks een enorme hoeveelheid aan content gepubliceerd, door de meer dan 11 miljoen LinkedIn-leden. Daarom is het een heuse uitdaging om jouw content gelezen te laten worden. Door de vele artikelen die iedereen voorbij ziet komen op zijn feed, moet jouw artikel wel heel bijzonder zijn om op te vallen!

LinkedIn

Op LinkedIn is het bij uitstek een uitdaging om succesvol content te delen. De concurrentie is groot en zo ook de ambities. Anders dan bij een traditioneler blog al dan niet als onderdeel van een website, is het lezerspubliek wisselender en veeleisender. Om jouw content in het oog te laten springen én gelezen te laten worden is het daarom ontzettend belangrijk om je in te leven in je publiek: hun interesses, wat ze willen, wat ze leuk vinden, wat ze haten en waar ze van houden – dit maakt óf breekt jouw content. Hieronder 5 tips en ideeën, die je naast uiteraard relevantie, kunnen helpen om jouw content het grote bereik te geven wat je wilt.


Ben jij op zoek naar een leverancier van bodemzuigers? 👉 Klik hier.Volg jij ZwembadBranche al op LinkedIn? Klik hier

Tips

  1. Storytelling. Vertel een verhaal, mét emotie. Dit soort verhalen/content is altijd persoonlijk en spreekt mensen aan. Het vertellen van iets dat jou persoonlijk is overkomen werkt het beste. Er moet wel een goed einde aan zitten, een les die geleerd is en die je graag deelt. Een dergelijk persoonlijk verhaal slaat het best aan als je tussen de 500-650 woorden gebruikt.
  2. Vraag! Prikkel de lezer met content gebaseerd op een vraag. Een vraag gericht aan een breed publiek en voeg er ook wat controverse aan toe. Zorg dat je artikel eindigt met een heel duidelijke CTA (Call to Action): vraag je lezers om reacties! Artikelen die antwoorden of commentaar uitlokken hebben een grote kans om viraal te gaan.
  3. Controversiële statements. Zorg dat een onderwerp reacties en commentaar oproept, en daardoor ook graag wordt gedeeld.
  4. Artikelen over een uniek onderzoek of een post over (actuele, te verifiëren) data. Dit soort post moeten ontzettend relevant, interessant en nuttig zijn voor jouw doelgroep. Zorg ook dat je het alleen op LinkedIn publiceerd, en niet eerst op een website. Je schrijft immers geen teaser om lezers naar je website te lokken, maar een echt artikel dat men meteen in zijn geheel op LinkedIn kan lezen. Zorg ook dat je de bronnen beschikbaar hebt, al dan niet direct in je artikel en hou ze paraat voor als er vraag naar komt.
  5. Bied gratis downloads aan! Mensen zijn dol op gratis dingen. Denk aan checklists, schema’s of een speciale aanbieding of korting op een event. En belangrijker: men deelt dit soort content ook heel makkelijk met connecties.

Bonus tip: check na iedere publicatie de statistieken, zodat je kunt bepalen welk soort content het beste aanslaat – en je je soort posts kunt aanpassen!

De blog is geschreven door Caroline Ruijtenbeek van New Media Brains


advertentie