10 oktober ZwembadBranche Dag

TikTok: nu de tijd om het te ontdekken!

We schreven al eerder over de nieuwste rage op het gebied van social media: TikTok. Een social media platform waar de jeugd massaal filmpjes voor maakt en deelt. Misschien dacht je toen niet echt iets voor ons zwembad, maar het is toch zeker de moeite waard om eens te bekijken. Of misschien is het je sterk ontraden door jouw kinderen om als volwassene mee te doen. Vooral negeren en toch uitproberen, want TikTok is juist nu zeer geschikt om contact te houden met de jeugd. Maak vandaag daarom nog een account aan en ga ermee aan de slag.

Begin nu

Ruim een maand zijn onze zwembaden en zwemscholen dicht en we missen de bezoekers. Maar hoe houd je dan toch contact? Leve het digitale tijdperk. Social media is dan een ideaal platform. Bijna elk zwembad gebruikte dit al, maar nu is het de tijd om dit nog meer te ontdekken. Te beginnen bij TikTok. Met meer dan 100 miljoen gebruikers van over de hele wereld die elke dag meer dan 10 miljoen filmpjes posten, kun je er ook eigenlijk niet meer omheen. Nu de tijd dus omdat het echt eens te ontdekken, te beginnen met een leuke challenge.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het verduurzamen van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Lees ook: Verbinden in crisistijd: hoe communiceer je nu met je klanten?

Hoe werkt het?

De belangrijkste stap, is het aanmaken van een bedrijfsprofiel op TikTok. Vervolgens kun je aan de slag, te beginnen met een challenge. Met een hashtag onder je video, waarin jij iets ‘geks’ doet, kunnen andere gebruikers hetzelfde doen en de ‘uitdaging’ aangaan. Zij kunnen vervolgens weer een soortgelijke video uploaden met dezelfde hashtag. Voor je het weet ga je viral… Waar kun je zoal aan denken? Bijvoorbeeld een challenge waarbij je in korte tijd allerlei handgebaren moet uitvoeren die te maken hebben met zwemles of met zwemmen in het algemeen (snorkelen, duiken watertrappelen). En nog leuker: andere video’s kunnen in een eigen video worden gebruikt door te reageren of mee te zingen met de andere video. Zo kan je samen video’s maken, zonder bij elkaar te zijn.

Wat is TikTok?

TikTok is een social media platform waar gebruikers korte video’s van 15 tot 60 seconden van zichzelf kunnen maken en hier muziek aan kunnen toevoegen. Denk aan grappige video’s of filmpjes van iemand z’n skills (zwemmen). Je kunt ook iemand volgen, maar het mooie van dit platform is vooral het algoritme dat op de gebruiker z’n behoefte inspeelt. Zonder ook maar iets of iemand geliked of gevolgd te hebben. En natuurlijk kunnen de video’s door andere gebruikers bekeken, geliked en gedeeld worden.


advertentie

Alle leveranciers voor de zwembranche vind je hier