Terugblik ZwembadBranche Congres 2023

Gisteren was er weer een ZwembadBranche Congres. Zoals gebruikelijk ging men weer vroeg uit de veren voor een dag vol kennis en inspiratie. Maar daarnaast werd er ook veel gelachen, waren er ontroerende momenten en werd er zeker ook weer heel veel bijgepraat. Het was wederom een geslaagde dag en wij kijken dan ook nu alweer uit naar de volgende!

Humor

Het was weer een veelzijdige dag die begon met de nodige humor, want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Het activeert de gelukstransmitters in de hersenen en heeft zo een positief effect op onze lichamelijke en mentale gezondheid. Daarnaast is humor een machtig middel dat zorgt voor zorgt voor energie, ontspanning en verbinding en het kan ook de angel uit conflicten te halen. Maar aan humor zitten ook grenzen, hoe zorg je nu dat het wel gezellig blijft? Na het keuzeprogramma waarin iedereen in de verschillende sessies weer bijgepraat werd over actuele thema’s zorgde Jeanne Bakker ervoor dat de gelukstransmitters volop werden geactiveerd. Als volleerde drakentemmer liet zij op vermakelijke wijze zien hoe jij de draak in jouw omgeving kan temmen. Want soms gaan je haren in je nek gewoon rechtovereind staan bij iemand, maar wat doe je dan en hoe ga je met zo iemand om? Met haar scherpe blik en heerlijke humor zorgde zij voor veel herkenning én hield zij je een een hele heldere spiegel voor: welke draak ben jij zelf? Nadat in de pauze menig draaktype was uitgewisseld, sloot Arjan Erkel de dag samen met gitarist Jam Wilm Tolkamp op indrukwekkende wijze af. Arjan is bijna twee jaar gegijzeld door gemaskerde rebellen in Dagestan en leerde in deze ongelooflijk afschuwelijke situatie -hoe bizar het ook klinkt- ermee om te gaan en is nu dankbaar voor de tweede kans die hij heeft gekregen en na zijn vrijlating dan ook volledig heeft gegrepen. In een situatie waar hij totaal geen controle op had, vertrouwde op zichzelf en bleef hij hoop houden. Op innemende wijze vertelde hij zijn verhaal zonder wrok of medelij, maar krachtig en tegelijkertijd ook kwetsbaar én met humor: een mooie levensles voor ons allemaal.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwemlesmaterialen? 👉 Klik hier.Tot volgend jaar!

Wij kijken weer terug op een geslaagde dag. We kijken dan ook uit naar 20 maart 2024. En voor wie niet zo lang kan wachten, 10 oktober dit jaar is er weer een ZwembadBranche Dag met een gevarieerde beurs, workshops en lezingen. Alle deelnemers bedankt voor jullie komst en tot volgend jaar!


advertentie

Pomaz