Social media: waar staan we nu?

Ben jij druk bezig met de planning voor social media? Uiteraard heb je alle nieuwe trends bekeken. En natuurlijk je eigen cijfers erbij gehaald: hoeveel volgers zijn er voor de verschillende social media platforms, wat is de Likealyzer score -oftewel de interactie, want aan alleen volgers heb je niks er moet ook iets gebeuren- en welke berichten worden goed gewaardeerd. Maar wat ook interessant is, wat was het social media gebruik in Nederland van het afgelopen jaar? Voordat je gelijk duikt in de nieuwe trends, wellicht goed om te weten waar social media nu staat.

De top 5

Met 11,5 miljoen gebruikers is Whatsapp (nog steeds) het grootste social mediakanaal van Nederland. De communicatie app wordt op de voet gevolgd door Facebook, met zo’n 10,8 miljoen gebruikers. Dik 7,6 miljoen gebruikers maken dagelijks gebruik van Facebook, tegenover de 8,3 miljoen actieve dagelijkse gebruikers van Whatsapp. Op de derde plaats staat YouTube. De videodienst heeft in totaal 8 miljoen Nederlandse gebruikers, waarvan er 2,2 miljoen dagelijks op het platform te vinden zijn. LinkedIn neemt plaats 4 in beslag met 4,4 miljoen Nederlandse gebruikers.

Instagram komt op plaats 5 te staan met 4,1 miljoen Nederlandse gebruikers. Opvallend is dat Instagram dagelijks 2,1 miljoen gebruikers heeft tegenover slechts 500,000 bij LinkedIn. Instagram is ook de grootste stijger van het afgelopen jaar. De foto-app is de laatste twee jaar met 10% gestegen in Nederland. Een reden hiervoor is de introductie van de Instagram Stories, deze zijn veruit populairder op Instagram dan dat ze op Whatsapp en Facebook zijn. En de rest? Waar is Twitter, zul je je misschien afvragen? Twitter is nog steeds populair en groeit, zo’n 2,8 miljoen Nederlanders gebruiken Twitter, waarvan ruim 1 miljoen dagelijks, maar komt hiermee op de 7e plaats. Pinterest, met haar 3 miljoen gebruikers, valt met de 6e plek ook buiten de top 5.

Lees ook: Social media, de trends voor 2019

Social Media top 50

En wil je weten hoe jij scoort ten opzichte van jouw collega’s op social media? In de volgende editie van ZwembadBranche publiceren we weer de Social Media top 50. Sta jij er nog niet in? Meld je dan snel aan voor de volgende editie.

Met dank aan de Social Media Monteur
RBI Corrosion