Primeur NK Zeemeerminzwemmen in de Kwakel

Afgelopen weekend vond in De Kwakel in Utrecht het NK Zeemeerminzwemmen plaats, een primeur in Nederland met deelnemers uit alle hoeken van het land. Het NK bestond uit twee onderdelen: wie het snelst is met de bekende zeemeerminstaart en een elegantietest. Met zo’n 75 kleine en grote zeemeerminnen is Jolanda van der Meijden van zwemschool ONDA, die in april 2016 als eerste zwemschool begon met zeemeerminzwemmen, meer dan tevreden. “Ik kijk zeker terug op een zeer geslaagd evenement.”


Ben jij op zoek naar een leverancier van bodemzuigers? 👉 Klik hier.Haardracht in en uit het water

In verschillende disciplines, maar ook in diverse leeftijdscategorieën, werd in De Kwakel de strijd gestreden. Op snelheid werd gezwommen op afstanden van 50, 100 en 300 meter. De 7 tot 12 jarigen zwommen 50 meter, de 12 tot 30 jarigen de 100 meter en de 30-plussers moesten de strijd met elkaar aangaan voor 300 meter. Daarnaast was er een behendigheidsparcours, Parcours d’élégance, met vaste onderdelen zoals door poortjes zwemmen, draaien om de lengte-as en draaien om de breedte-as. Een vakkundige jury beoordeelde iedere ‘Ariel’ hierbij tevens op uitstraling, gracieus te water gaan, de make-up en de haardracht zowel voor als na het zwemmen. Om de competitie zo eerlijk mogelijk te houden, zwommen alle deelnemers in staarten en monofins van de organisatie.

‘Een sprookje’

Het zwemmen als een zeemeermin met behulp van een monofin en bijbehorende staart is een trend die overgewaaid is uit Amerika en Australië. Jolanda van der Meijden is in april dit jaar als eerste zwemschool gestart met zeemeermin zwemlessen en het daarbij behorende diploma, Mermaid Experiences en (kinder) feestjes. Inmiddels zijn er al meerdere zwemlesaanbieders bij haar aangesloten die deze zeemeermin activiteiten aanbieden. Meijer ziet het als een mooie aanvulling voor de zwembadbranche. “Kinderen hebben weer een nieuwe manier van zwemmen, die erg aanspreekt. En het sprookjesachtige trekt niet alleen kinderen, maar ook volwassenen. Het is een Feel Good manier van zwemmen.”


advertentie

Pomaz