Oprichting Expertisecentrum Zwemonderwijs

Gemeente Eindhoven, Mulier Instituut, InnoSportLab De Tongelreep, NPZ|NRZ en Fontys Sporthogeschool hebben dinsdagmiddag hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst van het Expertisecentrum Zwemonderwijs.
Dit nieuwe expertisecentrum gaat onderzoek doen naar de pedagogische en didactische principes om zo meer en betere praktijkkennis over zwemmen en zwemvaardigheid te genereren. Olympisch kampioene Marleen Veldhuis, ambassadrice van het Expertisecentrum, was eveneens aanwezig.

Paul van Poppel (gemeente Eindhoven), Koen Breedveld (Mulierinstituut), Roald van der Vliet (InnsportLab De Tongelreep) en Matty van Est (Fontys Sporthogeschool) ondertekenden ‘met de voeten in het water, de overeenkomst.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij de bouw of renovatie van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.De innovatieve waarde van het Expertisecentrum Zwemonderwijs bestaat uit het creëren van de Zwemles van de Toekomst, gebaseerd op nieuwe onderzoeksresultaten en inzichten.
Ondersteund door een wetenschappelijke adviescommissie en een kenniskring vormt het een inspirerende onderwijscontext waarin inhoud, onderwijsstages en het werken op basis van toegepast onderzoek centraal staan.

Doelstelling
De centrale doelstelling van het kenniscentrum is door het verzamelen, ontwikkelen en verspreiden van, met name pedagogische en didactisch, kennis over het zwemonderwijs een bijdrage te leveren aan de zelfredzaamheid van met name kinderen in het water.
De unieke samenwerking tussen de verschillende disciplines (van aanbieder tot onderzoeker en van certificerende instantie tot onderwijsinstituut) maakt dat het creëren van de Zwemles van de Toekomst een stuk dichterbij komt.

Ambassadrice Marleen Veldhuis
Niemand minder dan Olympisch kampioen Marleen Veldhuis is bereid gevonden om als ambassadrice van het Expertisecentrum Zwemmen op te treden. Naast kampioen is Veldhuis natuurlijk ook moeder. Met één kind dat bijna zo ver is om ‘op zwemles te gaan’ en de volgende op komst, is zij de ideale persoon om de doelstellingen van het Expertisecentrum Zwemonderwijs uit te dragen.

ECZ Zwemonderwijs from Joep Teulings on Vimeo.


advertentie