23 april ZwembadBranche Dag Belgie

Meer doen op een dag: lachen!

Aankomende zondag is het de Internationale Dag van de Lach. Natuurlijk mag je elke dag lachen, maar zondag wordt er extra stilgestaan bij het nut van lachen. Want nog te vaak wordt volgens de oprichters van deze dag onderschat hoe belangrijk lachen is. Het heeft namelijk veel gezondheidsvoordelen en humor en plezier verbinden mensen van allerlei culturen aan elkaar. En dus gaan we zondag even een extra potje gieren, brullen en schuddebuiken.

Lachen is gezond

‘Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’, is een bekende uitdrukking. Oftewel: Lachen is gezond. Ook een bekende uitdrukking. Eigenlijk hebben we allemaal af en toe – of eigenlijk vaker- een fikse lachbui nodig. Je herkent het vast ook wel, ik in ieder geval zeker, van die momenten dat je niet meer bijkomt om iets dat eigenlijk weinig voorstelt en vervolgens anderen hierin meeneemt. Het hoeft niet eens een hele goed mop te zijn of een geweldige cabaretier, gewoon even ongeremd lachen om niets en de lachspieren trainen is al een verademing. Heerlijk toch? En als je je dan bedenkt dat veel mensen meer tijd met hun collega’s doorbrengen dan met hun geliefden, is het zeker niet verkeerd om het lachen niet uit te stellen tot thuis maar dit vooral ook te doen met collega’s. Sterker nog, dit verhoogt zelfs de productiviteit.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwemlesmaterialen? 👉 Klik hier.Prettige werksfeer

Met collega’s ben je vaak serieus. Er moet natuurlijk veel gebeuren en zeker ook in het zwembad rust er een zware taak op je schouders. Maar ook daarbuiten, je wilt natuurlijk dat alles tot in de puntjes is geregeld. Focus, concentratie, ervaring, kennis zijn dan allemaal belangrijk. Maar volgens de experts is lachen net zo belangrijk. Samen lachen schept een band. Het brengt mensen dichter bij elkaar, dus ook collega’s. En niet te vergeten de kinderen op de zwemles, de ouders van de kinderen, de aquasporter, de tiener op discozwemmen. Lachen maakt lastige situaties vaak ook even luchtiger. Natuurlijk moet je wel zorgen dat je het niet te bagatelliseert, maar soms haalt het wel net even de druk van de ketel. Lachen maakt het werken zelf ook een stuk leuker. Hoewel je je werk natuurlijk al leuk vindt, heb je misschien niet altijd direct zin. Neem bijvoorbeeld het werken in de weekenden. Een prettige werksfeer maakt het dan een stuk makkelijker. Bovendien zijn mensen die veel lachen gelukkiger en gezonder en zullen zich minder vaak ziek melden. Een werkborrel op z’n tijd kan dan ook zeker geen kwaad. Leer je je collega ook eens van de andere kant kennen. Of gewoon een leuke dag met je collega op stap. Want ook voor het werk geldt: ‘Een dag niet gelachen, is een dag niet gewerkt!’


advertentie

Dewi Online