Meer doen op een dag: lachen!

‘Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’, is een bekende uitdrukking. Oftewel: Lachen is gezond. Ook een bekende uitdrukking. Eigenlijk hebben we allemaal af en toe – of eigenlijk vaker- een fikse lachbui nodig. Gewoon even ongeremd lachen en de lachspieren trainen. Als je je bedenkt dat de meesten meer tijd met hun collega’s doorbrengen dan met hun geliefden, is het zeker niet verkeerd om het lachen niet uit te stellen tot thuis maar vooral ook te lachen met collega’s. Sterker nog, dit verhoogt zelfs de productiviteit!


Ben jij op zoek naar een (nieuw) leerlingvolgsysteem voor jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Prettige werksfeer

Met collega’s ben je vaak serieus. Er moet natuurlijk vele gebeuren en zeker ook in het zwembad rust er een zware taak op je schouders. Maar ook daarbuiten, je wilt natuurlijk dat alles tot in de puntjes is geregeld. Focus, concentratie, ervaring, kennis zijn dan allemaal belangrijk. Volgens Reptoir is lachen dan net zo belangrijk. En dat zal ik niet ontkennen: samen lachen schept een band. Het brengt mensen dichter bijenkaar, dus ook collega’s. En niet te vergeten de kinderen op de zwemles, de ouders van de kinderen, de aquasporter, de tiener op discozwemmen. Lachen maakt lastige situaties vaak even luchtiger. Natuurlijk moet je wel zorgen dat je het niet te bagatelliseert, maar soms haalt het wel net even de druk van de ketel. Lachen maakt het werken zelf ook een stuk leuker. Hoewel je je werk natuurlijk al leuk vindt, heb je misschien niet altijd direct zin. Neem bijvoorbeeld het werken in de weekenden. Een prettige werksfeer maakt het dan een stuk makkelijker.

Leren, veel lachen en ontmoeten

Bovendien zijn mensen die veel lachen gelukkiger en gezonder en zullen zich minder vaak ziek melden. Een werkborrel op z’n tijd kan dan ook zeker geen kwaad. Leer je je collega ook eens van de andere kant kennen. Of gewoon een leuke dag met je collega op stap. Ook tijdens ons jaarlijks ZwembadBranche Congres speelt humor een belangrijke rol. Natuurlijk willen we dat je iets leert, dat je geïnspireerd raakt. Maar dit kan niet zonder te lachen. En dat weten onze sprekers maar al te goed. Dus wil jij een inspirerende dag waar je ook weer even lekker kan lachen met je naaste collega’s of collega’s van andere zwembaden en gezellig kan afsluiten met een borrel? Meld je vandaag nog aan!


advertentie

Splash Software