23 april ZwembadBranche Dag Belgie

Mag ik heel even de aandacht…

Je herkent het misschien wel, van die gesprekken met ouders die niet zo lekker lopen. Je wil van alles zeggen, maar je komt er niet aan toe en wat je zegt wordt niet zo opgevat. De aandacht is al snel weg en eigenlijk heeft de ouder vooral even zijn of haar beklag gedaan. Dat is natuurlijk ook belangrijk, maar het antwoord van jou daarop net zozeer. Natuurlijk gaat het niet altijd volgens het boekje, maar daar heb jij een goede verklaring voor. Of niet helemaal, maar ook die twijfel deel je graag met de zwemouder. Maar hoe stuur je dan een gesprek zo dat het goed overkomt wat je wilt zeggen?


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het verduurzamen van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Brugzinnen

Het sturen van een gesprek is en blijft lastig. Achteraf weten we het wel. ‘We hadden dat moeten zeggen, of dit juist niet. Waarom wilde ze dat niet horen.’ Om te zorgen dat je de aandacht houdt van een zwemouder om na zijn of haar verhaal jouw verhaal te kunnen doen, kun je gebruik maken van brugzinnen. Daarmee creëer je een nieuwe spanningsboog en kun je het gesprek beter sturen. Je houdt de aandacht van de zwemouder en bent daardoor beter in staat jouw verhaal goed over te brengen. Belangrijk want een goed gesprek met de ouder is zeker ook in het belang van het kind. Sharon Kroes heeft een paar mooie voorbeelden van handige brugzinnen:
1. Als we even een stapje terug doen…
2. Daar wil ik graag een ding aan toevoegen…
3. Wat we ook niet moeten vergeten is…
4. Maar wat vinden jullie dan van…
5. Vorige zwemles spraken we ook nog over…
6. Laten we vooral ook nog even kijken naar…
7. Als ik een voorbeeld mag geven…

Ps deze brugzinnen werken uiteraard ook prima bij collega’s, je partner of kinderen…

Een gesprek sturen

En in onderstaande video legt hij nog even haarfijn uit hoe je een gesprek kan sturen.