15 oktober ZwembadBranche Dag

Leesvoer voor de zomer – inspiratie

Na leestips over management en zwemonderwijs hebben we nu een aantal inspirerende boeken voor je geselecteerd. Heerlijk om te lezen tijdens de vakantie. De meeste mensen doen een stapje terug tijdens de vakantie om even op adem te komen. Om vaak ook even datgene te doen waar het in de hectiek van alledag niet van komt. Lezen staat vaak hoog op het lijstje. Vooral omdat dit voor veel mensen één van de eerste dingen is die in de drukte vaak komt te vervallen. Dus heb jij nog inspiratie nodig en wil je weten welk boek je dan vooral moet lezen? Hierbij weer wat tips. Veel leesplezier. En natuurlijk als jij nog andere tips hebt? Laat het ons weten!

21 dagen niet klagen – Kevin Weijers

‘Klagen is negatieve feedback geven op een situatie, zonder de intentie die te willen veranderen.’ Deze definitie van topsportpsycholoog Rico Schuijers was de inspiratiebron voor Kevin Weijers om de 21 dagen niet klagen challenge -van Will Bowen- te doen. De regels zijn als volgt: niet klagen, niet schelden en niet roddelen. Breek je een van de regels, begin je weer op 0. Ook begon hij het ‘e-maildieet’ en schreef er een blog over. Dit bleek zo succesvol en Weijers besloot de wereld rond te reizen en bedrijven te helpen nieuwe ideeën uit te voeren, in ruil voor eten en onderdak. Na 33 experimenten maakte Weijers een bundeling van frisse verhalen en praktische experimenten die je inspireren om anders naar je werk en leven te kijken. Volgens Weijers is het allemaal heel simpel en heb je weinig nodig om een experiment aan te gaan, de vraag is: durf je het aan?


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwembadafdekkingen? 👉 Klik hier.Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferriss

Stel niet uit tot morgen en pluk de dag. Een motto wat door velen van ons wordt onderstreept. Maar leven wij er echt naar? Nee, zul je denken. Want echt elke dag de dag plukken is onmogelijk. Er moet nou eenmaal ook brood op de plank en dus moet er in vedergeval gewerkt worden. En ook al vind je je werk ontzettend leuk, even niet werken klinkt ook wel eens aanlokkelijk. Maar dat kan dus niet. Niet waar, zo zegt Timothy Ferriss. Vergeet het oude concept van hard werken tot aan je pensioen en stel je spannende levensplannen niet uit. Ferriss heeft het volgens hem achterhaalde idee van ‘eerst werken, dan leven’ ingeruild voor een rijk leven in het hier en nu. En hoewel een 4-urige werkweek niet heel regel klinkt, kan het principe wel voor verfrissende inzichten zorgen.

Talent Centraal door Karin Manuel en Ali B.

Het gaat niet om wat je hebt gedaan, maar wat je kan. Talentgericht werken noemen we dat. Veel talent van medewerkers blijft verborgen omdat organisaties medewerkers selecteren op wat zij al goed kunnen en hebben bewezen. Terwijl een medewerker waardevoller is als zij hun talenten kunnen aanboren en etaleren. Maar hoe weet jij wat jouw medewerker kan en hoe maak je hier optimaal gebruik van? In Talent Centraal leggen Karin Manuel en Ali B uit hoe talent centraal is te stellen in organisaties. Talentgerichte coaching helpt medewerkers hun talenten aan te boren en te etaleren. Bijvoorbeeld door het organiseren van het werk rondom talenten van medewerkers, door meer vanuit rollen te werken en medewerkers zelf hun werkpakketten samen te laten stellen. Hoe? Ali B. deelt zijn ervaringen hiermee als coach bij ‘The Voice of Holland’.

Ik (k)en mijn ikken – Karin Brugman

De psychologen Hal en Sidra Stone gebruiken de Voice Dialogue om te ontdekken wie je bent, in al je veelzijdigheid. Het gaat dan niet om een oordelende manier van kijken, maar om te ontdekken wie het in jou voor het zeggen heeft en waarom dat zo is. In het boek Ik (k)en mijn ikken ontdek je andere kanten van jezelf en jezelf te beschouwen als een persoon die niet uit één maar uit een heleboel ikken bestaat. Je hebt verschillende kanten, delen of subpersonen die allemaal met andere ogen naar de wereld kijken. Ze houden er verschillende gewoonten op na en hebben andere gevoelens en gedachten. Het is leuk om zo naar jezelf te kijken, en het biedt een aantal voordelen. Zo wordt het helder waarom sommige mensen je meteen aantrekken en andere juist niet. En het wordt makkelijker te begrijpen waarom je soms dingen doet, zelfs als dat niet is wat je wilt doen. Ik (k)en mijn ikken is geschreven voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen, maar zeker ook voor degenen die willen kennismaken met het principe van Voice Dialogue.

Moodmaker – John Hokkeling

Gastvrijheid staat volop in de belangstelling. Steeds meer wordt duidelijk: het leidt tot loyale klanten, tevreden medewerkers én uiteindelijk tot een hoger rendement. Maar hoe ontwikkel je gastheerschap? En wie is de gastheer? Eigenlijk komt het er op neer dat alle medewerkers binnen een organisatie gastheer of -dame zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat iedereen dit goed beheerst en dat gastvrijheid tot in de haarvaten van een organisatie zit? Mood Makers. Dit zijn medewerkers die erin uitblinken: zij geven gasten altijd een welkom gevoel en spelen continu in op hun behoeften. Vervolgens is het de kunst om de energie van deze Mood Makers te gebruiken als inspiratiebron voor anderen. Het boek Moodmaker laat zien hoe gastvrije organisaties kunnen worden ontwikkeld en wat daarvoor nodig is. Het laat zien hoe je een organisatie de goede kant op krijgt. Een uitgebalanceerd gedachtegoed dat de auteurs succesvol aan de praktijk hebben getoetst en dus ook bruikbaar is voor jouw zwembad.


advertentie

Hellebrekers