Vier de zomer in jouw zwembad!

In de zomer neemt men graag een duik in het zwembad om af te koelen, maar veel meer bewegen is er vaak niet bij. Liever ligt men lekker te zonnen of zit men op een terrasje met een rosétje. Maar nog leuker is het natuurlijk om als zwembad een activiteit te organiseren waarmee je de mensen in beweging brengt. Voor de liefhebber zijn er genoeg activiteiten te bedenken die je juist als (buiten)bad in de zomer kan aanbieden. Bij deze een paar activiteiten ter inspiratie.

 1. Watervolleybal

  Wie aan zomerse vakantieoorden denkt, denkt gelijk aan: zon, zee, strand en beachvolleybal. Deze variant op zaalvolleybal mag dan ook zeker niet in dit rijtje ontbreken. Want wat is nou leuker dan een volleybaltoernooi in het zwembad? Meer dan een bal en een net heb je niet nodig. En natuurlijk een leuke afsluiting met BBQ en DJ om het compleet te maken.


  Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het automatiseren van processen in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier. 1. Frisbeeën

  Frisbeeën doet je waarschijnlijk vooral denken aan vroeger als tijdverdrijf op het strand of in de tuin. Maar frisbeeën is wel degelijk ook een sport en er zijn verschillende varianten, de meest bekende is waarschijnlijk ultimate frisbee. Dit wordt gespeeld in zalen, op het veld, op het strand. En waarom niet ook op de ligweide van het buitenbad?

Lees ook: 10 activiteiten om jouw zomerseizoen tot een succes te maken

 1. FloatFit

  Ook een sessie FloatFit is zo te organiseren. Deze 30 minuten durende HIIT workout op het water wordt uitgevoerd op de AquaBase. Squats, burbees, push-ups en balansoefeningen wisselen elkaar in hoog tempo af. De Aquabase is draagbaar en makkelijk op te pompen en kan dus gemakkelijk gebruikt worden in een buitenbad of in het buitenwater. Zeker in deze tijd van pop up events kun je deze zomer in no time een verrassend leuk evenement organiseren.

 1. Suppen

  Met Suppen (Stand up paddle) sta je op een board en beweeg je jezelf voort met een paddle. Onder het mom van ‘relaxt peddelen’ worden zo buikspieren, rugspieren en armen getraind. Af en toe even tegen elkaar sprinten is goed voor een intervaltraining. Je hebt al water, tel daarbij op een paar boards en je bent all set voor suppen.

 1. Surfset Fitness

  Niet iedereen voelt zich echt een surfdude en sommigen oefenen liever eerst op het droge voordat zij met de plank het water raken. Surfset Fitness is dan echt een uitkomst. Op het veilige zand, of de ligweide, kun je een volledige workout geven op een surfboard. En juist dit surfboard maakt de workout interessant. De boards zijn net zo wiebelig als in het water, dus balans houden is een kunst op zich en vraagt heel wat van de core. Deze maakt overuren, net als de rest van het lichaam.


advertentie

Hellebrekers