Er komt weer kermis in de stad!

De meivakantie is voor Den Ekkerman altijd het ijkpunt waarop zij weer de zwem4daagse koorts gaan krijgen. Na de meivakantie is het even zuchten, heb je nog wat feestdagen en voordat je het weet heeft heel Nederland zomervakantie. En dat is nu net de periode waarin Den Ekkerman de zwem4daagse altijd organiseert. Als mooie afsluiting van de vakanties, de laatste week van de zomervakantie dus. Elk jaar heeft men weer een ander thema. Dit jaar staat de kermis centraal en Minette Lommers legt uit wat dat betekent.

Kermis

Elk jaar staat de zwem4daagse in het teken van een thema, elke keer verzinnen we dan ook een ander thema. Dit doen we overigens al een jaar van te voren. We weten bijvoorbeeld nu al wat het thema van volgend jaar gaat worden. Het thema van dit jaar is kermis. En bij dat thema gaat een aankleding van het bad horen. Het hele jaar verzamelen we ideeën om het bad weer aantrekkelijk en gezellig te maken. Het moet er zo uit gaan zien, dat iedereen die binnenkomt zich echt op een kermis waant. Met dan wel een zwembad in het midden… Bij het thema zoeken we dan ook voor elke dag activiteiten die we in en rond het zwembad kunnen organiseren. Hierbij letten we ook op wat haalbaar is en een leuke mengeling voor de wat kleine kinderen en de wat grotere kinderen/volwassenen. Ook dit jaar is het weer gelukt om een mooi activiteitenprogramma eromheen te bouwen.

50 jaar

Dit jaar bestaat de organisatie van de zwem4daagse bij de KNZB maar liefst 50 jaar. In Veldhoven wordt de zwem4daagse voor de 36e keer georganiseerd. Dit houdt in dat er feest gevierd gaat worden. Wij gaan uiteraard ook mee in dit jubileumjaar en hebben besloten dat iedereen die in 1969 geboren is (50 jaar geleden dus) voor niets, nada, niente, gratis mee mag doen aan onze zwem4daagse. Is dat niet super leuk? Verder zaal iedereen het getal 50 tijdens de zwem4daagse ook nog geregeld tegenkomen. Zo hebben we voor elke 50e deelnemer ook nog leuke prijsjes. En oh ja, onze mascottes OKI en DOKI hebben we natuurlijk ook al weer ingehuurd. Zij zijn vrij in die week en komen iedereen weer toejuichen en motiveren. Sterker nog, zij zullen ook een stukje promotie aan de voorkant gaan doen.

Verandering van parcours

Al 50 jaar is ook de formule van de zwem4daagse hetzelfde gebleven. Wij vinden het tijd wordt om daar eens wat verandering in gaan te brengen. Om het voor de jeugd nog aantrekkelijker te maken om mee te doen, hebben we besloten om 1 baan om te bouwen naar een Obstakelbaan. Wat houdt dit in? In deze baan lopen de kinderen over een loopmat, moeten ze door en over een wak, in een boot klimmen en eruit vallen, over een dikke mat klimmen. Kortom: super leuk om de baan te volbrengen met allerlei obstakels. De kinderen mogen ipv de banen die ze zwemmen ook 10x deze Obstakelbaan doorstaan. Volgens ons wordt dat een nog zwaardere opgave dan de 10 banen die ze normaal moeten zwemmen. Maar wel veel leuker en spannender. Mijn kinderen zijn al enthousiast in ieder geval. Dit alles valt ook veel meer in de lijn van het zwemdiploma waar wij de kinderen nu voor opleiden. Dat is ook de reden waarom we op dit idee kwamen. Aan saai banen zwemmen doen we niet meer, dus waarom de kinderen dat dan wel tijdens de zwem4daagse laten doen? En ouders mogen deze baan natuurlijk ook uitproberen.

Website

Natuurlijk moest hiervoor ook weer de speciale website gereed worden gemaakt. Alle activiteiten erop zetten, de data aanpassen, de prijzen erop zetten, Stichting Leergeld weer een plaatsje geven (dit is het goede doel waarvoor we sponsoren) en klaar is Kees. De website hangt weer in de lucht: www.ekkerman.zwem4daagse.nl Ik zeg: op naar de 600 deelnemers!

Deze blog is geschreven door Minette Lommers, manager van Zwembad Den Ekkerman. Herken jij je in de woorden van Minette? laat het ons weten via een reactie hieronder of op onze facebookpagina.

Heb jij ook een mooi verhaal uit de praktijk dat je graag met je collega’s wilt delen? Mail naar info@zwembadbranche.nl

Garandeer jouw bezoekers een veilig én comfortabel zwembadbezoek