23 april ZwembadBranche Dag Belgie

Johan Kenkhuis komt de ambitieuze recreatieve zwemmer tegemoet

Met SwimGym opende Johan Kenkhuis zowat drie jaar geleden het eerste trainingszwembad van Nederland. Zwemliefhebbers van verschillende niveaus vinden er begeleiding, beleving en stimulans. Sinds kort is er ook SwimGym.com: een digitaal platform met ruim honderd instructievideo’s, dagelijkse workouts, trainingsplannen, online zwemcursussen en coachtips. Hiermee komt Kenkhuis de ambitieuze recreatieve zwemmer tegemoet.

Fanatieke zwemmer

Als oud-topsporter is hij gewend de lat hoog te leggen. Johan Kenkhuis won als zwemmer vele prijzen, waaronder twee Olympische medailles. Ook na zijn actieve loopbaan is hij altijd ambitieus gebleven. En de passie voor het zwemmen is onverminderd groot. “Zwemmen is voor mij pure schoonheid.” Met het online membership van SwimGym.com mikt Kenkhuis op een doelgroep die in de publieke zwembaden nogal eens vergeten wordt: de fanatieke zwemmer en triatleet die zichzelf wil verbeteren. Op het uur en de tijd die hem of haar schikken. Een beetje zoals in de fitnessbranche, wat voor Kenkhuis nog steeds een inspiratiebron is. Online training past volgens Kenkhuis helemaal bij deze tijd. “De traditionele zwemvereniging met rotsvaste uren is voor deze groep zwemmers geen aantrekkelijk alternatief. Buiten de verenigingen om is er al helemaal geen mogelijkheid om in een publiek bad een goed uitgebalanceerde zwemtraining te doen, met duur, interval en focus op techniek.”


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met het schoonmaken en schoonhouden van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Innovatieve technieken

Kenkhuis wil zichzelf vooral geen zwembadexpert noemen. Hij wil al helemaal geen badmeesters of instructeurs tegen de haren instrijken. Misschien is hij eerder een romanticus. Iemand die het traditionele banenzwemmen nieuw leven in wil blazen. “Old school, maar wel met de inzet van de meest innovatieve technieken.” Al die nieuwe producten om het bad aantrekkelijk te maken, voor hem hoeft het niet. Wat hij wel graag zou zien zijn zwembaden die banenzwemmers met ambitie faciliteren. In Amsterdam heeft hij daarvoor zijn eigen bad gecreëerd: de members-only club SwimGym, met twee banen van 50 meter en zodoende een optimale begeleiding vanaf de rand van het bassin. Met een groot scherm waarop tijden worden geprojecteerd en onderwaterbeelden van de zwemmers te zien zijn. “Recreanten kunnen zo ervaren wat échte zwemsport is.”

Wil je meer weten over het SwimGym.com? Lees het hele artikel in ZBB #71