Houtsnippers verwarmen zwembad Annen

ANNEN – Wethouder H. Santes van de gemeente Aa en Hunze neemt vrijdag 29 mei de mobiele houtgestookte CV-unit in gebruik bij het zwembad ‘de Borghoorns’ in Annen. Deze ‘houtgestookte unit’ verwarmt tijdens het zomerseizoen het zwemwater. De gemeente bespaart hiermee aardgas en maakt gebruik van houtsnippers uit het gemeentelijk groen. De unit is mobiel waardoor deze op meerdere plaatsen ingezet zal worden. Na het zwemseizoen zal de gemeente de unit bij de sporthal in Annen plaatsen. Op deze wijze is op meerdere locaties aardgas te besparen.
Het bedrijf Snipperhout BV. levert de mobiele houtgestookte CV-unit die aan een bestaande vaste CV-installatie is te koppelen. De unit is voorzien van een warmtemeter en de gebruiker wordt afgerekend op de hoeveelheid afgenomen warmte. Het systeem is zodanig samengesteld dat de houtsnipperbunker gemiddeld eenmaal per tien dagen bijgevuld moet worden. Ook is de unit uitgerust met een SMS-alarm als er een storing optreedt.
In de herfst van 2008 is het gemeentelijk klimaatbeleid opgesteld met als doel de CO2 uitstoot te beperken. Dit kan ondermeer door minder fossiele brandstoffen te gebruiken en door energiebesparende maatregelen door te voeren. Ook kan het bereikt worden door duurzame energiedragers toe te passen, zoals houtsnippers.

(Bron: Drenthejournaal.nl)


Ben jij op zoek naar een leverancier van waterspeeltoestellen? 👉 Klik hier.
advertentie

Splash Software