Het nieuwe jaar tegemoet: houd vol!

Ook Den Ekkerman zit natuurlijk midden in de harde lockdown. Voor zwembaden zelfs alweer de derde sluiting binnen het jaar. Als Minette Lommers de nieuwsberichten mag geloven, zal er volgende week dinsdag niet zo heel veel positief nieuws naar buiten worden gebracht. Zo bereidt Minette zich met haar collega’s voor op een langere periode van niet kunnen doen wat wij zo graag doen: mensen, jong en oud, ontvangen in hun zwembad.

Wat doen we dan?

Tja, wij zijn natuurlijk voor het grootste gedeelte afhankelijk van die paar grote bakken water die hier in het gebouw liggen, dus daar kunnen we nu niet zoveel mee. De machines staan momenteel overigens uit om energiekosten te besparen. Aangezien we ook veel beweeglessen geven en we het heel belangrijk vinden dat juist nu de mensen gezond en fit blijven, nemen we elke week een beweegfilmpje op. De lessen zijn zo opgebouwd dat iedereen op elk niveau mee kan doen. Deze worden wekelijks naar onze beweeglesklanten gestuurd en we delen het filmpje op onze social media kanalen, waaronder ook YouTube.

Klantenbinding

Meteen toen we in december dicht zijn gegaan, zijn de instructeurs begonnen met het bellen van de ouders van de zwemleskinderen. Zij hebben vanaf mei al geen mogelijkheid meer gehad om bij de zwemles aanwezig te zijn. Met ons digitaal volgsysteem kunnen ze daar de vorderingen wel inzien, maar de eigen instructeur even aan de lijn die vertelt hoe het gaat met je kind op de zwemles, is natuurlijk een stuk persoonlijker. Tevens kunnen we tijdens het telefoonrondje ook even checken waar we ons nog in kunnen verbeteren. Een win-win situatie dus. Ook gaan we, net als in maart, onze beweeglesklanten bellen. Zij komen uiteraard voor een stuk beweging naar het zwembad, maar ook voor de sociale contacten. Het gros is boven de 50 jaar, dus belangrijk om te vragen hoe het met ze gaat en of we ze misschien nog ergens mee kunnen helpen. Wij vinden het belangrijk dat we op de één of andere manier toch in contact blijven. Zeker in de tijden dat we geopend waren, kregen we dit ook van veel klanten terug hoe fijn ze dit hadden gevonden. Voor ons een kleine moeite, waar we veel dankbaarheid voor terug hebben gekregen.

Nieuw bad

Het komend jaar, hopelijk met veel toeschouwers erbij, gaan we het nieuwe zwembad in Veldhoven openen! Jullie begrijpen vast dat ook hier nog heel veel zaken voor geregeld moeten worden. Ik som even wat op: welk materiaal gaat mee, wat moeten we nieuw aanschaffen, hoe richten we de horeca in, welke glasvezelkabel moet er komen, hoe gaat de planning eruit zien, waar gaan we als zwembad op sturen, hoe gaan we verhuizen, hoe gaat het nieuwe logo eruit zien? Veel kunnen we nu in deze rustige tijd al op gaan pakken. En natuurlijk zijn we ook met heel het team met de vraag ‘waar gaan we als zwembad op sturen?’ aan de gang. Tijdens de lockdown in november hebben we online een personeelsmeeting gehouden waar we het hebben gehad over een ‘gezond bedrijf’ (letterlijk en figuurlijk). Hier hebben we ingestoken op collegialiteit, communicatie, beweging, en positieve mindset. De komende weken houden we persoonlijke gesprekken met iedereen en besteden we hier aandacht aan en gaan we doelen formuleren. Tevens zijn de instructeurs momenteel ook bezig met het schrijven van (nieuwe) lesplannen.

Overweging

Uiteraard vinden we het heel spijtig dat we momenteel gesloten zijn. Maar we hebben begrip voor de situatie. We hopen wel dat de regering in de gaten heeft dat we er niet alleen zijn voor het recreatieve zwemmen, het dagje uit voor de familie, maar dat we meer zijn dan dat. Veel meer. We zorgen voor de zwemveiligheid op allerlei gebieden met een groot aanbod aan zwemlessen, we zorgen voor een gezonde levensstijl en we houden onze ouderen vitaal. Hopelijk mogen we snel weer open en tot die tijd: houd vol, eet gezond, blijf positief, ga achter dat scherm vandaan en kom in beweging!

Deze blog is geschreven door Minette Lommers, manager van Zwembad Den Ekkerman. Heb jij ook een mooi verhaal uit de praktijk dat je graag met je collega’s wilt delen? Mail naar info@zwembadbranche.nl

Het beheersen van de juiste zwemwaterkwaliteit