Heb jij ZwembadBranche #91 al gelezen?

Vanaf vandaag valt de november editie van ZwembadBranche weer bij [bijna] alle professionals uit de zwembranche in de bus. In deze uitgave hebben we weer een mooie mix van artikelen en columns over actuele thema’s uit de zwembranche. En uiteraard vind je in deze november uitgave ook weer de lijst met renovatie of nieuwbouw projecten die volgend jaar wordt opgeleverd. Als jij de volgende gedrukte uitgave ook [thuis] wilt ontvangen, meld je dan vandaag nog aan voor een gratis abonnement.

‘Met de beste intenties voor hetzelfde doel’

Als mede-eigenaar van een zwemschool en een trainings- en advies bedrijf weet Monique Megelink-Eiling als geen ander hoe de branche in elkaar steekt. Daarnaast is zij opgegroeid in het (buiten)bad en is het haar dus met de paplepel ingegoten. Een ware vakidioot met passie voor lesgeven en opleiden en een optimistische blik. Toch ziet Monique nu de uitdagingen waar de branche voor staat. Het tekort aan personeel is nijpend en de inflatie zorgt voor een prijsverhoging en hogere lonen. Hoe houd je je als eigenaar van een zwemschool staande?


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de waterbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Ontvang jij onze digitale nieuwsbrief al? Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de zwembranche.

Nieuwe Omgevingswet: wat verandert er voor de Omgevingsdienst?

Per 1 januari 2024 geldt dan eindelijk de nieuwe Omgevingswet. De nieuwe regelgeving brengt voor zwembaden de nodige uitdagingen en verantwoordelijkheden met zich mee. Maar ook de Omgevingsdienst krijgt als handhavende instantie met veranderingen te maken. Gert van den Toren is Teamleider Vergunningsverlening en Zwemwater bij de in Gouda gevestigde ODMH en is voorbereid. “Ik ben er klaar voor en reken op de professionaliteit in de branche.”

‘Zweminstructeurs mogen meer sturen op plezier’

Voor een onderzoek aan de VU Amsterdam zijn in ruim veertig zwemscholen de zwemlessen kritisch gevolgd. Na elke les werden de instructeurs beoordeeld op de mate van ondersteuning bij zaken als autonomie, competentie en verbondenheid. De conclusies van het onder leiding van promovenda Carola Minkels aan de Vrije Universiteit Amsterdam uitgevoerde onderzoek zijn glashelder. “Er is veel ruimte voor verbetering. Er wordt te weinig ingespeeld op plezier waardoor kansen worden gemist. Een meer motiverende manier van lesgeven is nodig.’’

Waarborging toekomst zwembadbranche

Aan het einde van het jaar maken wij – inmiddels traditiegetrouw – een lijst met zwembaden die het jaar erop worden opgeleverd. Als een zwembad of zwemschool wordt opgeleverd, of klaar is met een renovatie, is dat natuurlijk een memorabel moment. Na een lange periode van besluitvorming, ontwerp en -niet te vergeten- het bouwen zelf kunnen dan eindelijk [weer] de deuren open. Benieuwd welke zwembaden dit traject bijna afgerond hebben en uitkijken naar hun opening volgend jaar? Lees snel verder.

En meer… veel meer!

Zo vertelt Marjon Beltman hoe je gastvrij grenzen kunt bewaken, benadrukt Stef Hordijk hoe meer bewustwording en beschikbaarheid van AED’s levens kan redden zien en blikken Joyce Treur en Wanja Schouten met hun glossy terug op 100 jaar zwemmen in Woerden. En natuurlijk delen onze columnisten ook dit keer weer hun visie op ontwikkelingen in de zwembranche.

Lees ZwembadBranche #91 online via deze link


advertentie

VDH Watertechnology