Met ‘Verbindend gezag voor leidinggevenden’ bouw je aan duurzame en succesvolle teams

Als leidinggevende ben je altijd op zoek naar naar nieuwe inzichten om je team te leiden met impact en gezag. Kun je hierbij nog wel wat inspiratie gebruiken? Dan is ‘Verbindend Gezag voor Leidinggevenden’ van Quorry Schiphuis-Sax van der Weijden een must-read. Dit boek biedt niet alleen praktische tools, maar ook een frisse kijk op leiderschap die verder gaat dan de traditionele benaderingen.

Effectief leiderschap

Vanaf de eerste bladzijde neemt de auteur je mee op een boeiende reis naar effectief leiderschap. Het boek benadrukt het belang van verbindend gezag als een krachtig middel om teams te inspireren en resultaten te boeken. Schiphuis-Sax van der Weijden pleit voor een leiderschapsstijl die gebaseerd is op respect, empathie en verbinding. Een van de sterke punten van het boek is de focus op praktische toepasbaarheid. De auteur voorziet in concrete strategieën en oefeningen die direct in de dagelijkse praktijk kunnen worden toegepast. Hierdoor wordt het geen theoretisch discours, maar een handleiding voor leiders die direct aan de slag willen.


Ben jij op zoek naar een leverancier van bodemzuigers? 👉 Klik hier.Communicatie

Een ander hoogtepunt is de nadruk op het belang van communicatie. Schiphuis-Sax van der Weijden benadrukt hoe effectieve communicatie de sleutel is tot het opbouwen van verbindend gezag. Door middel van voorbeelden illustreert ze hoe woorden en acties impact hebben op de perceptie van leiderschap binnen een team. De auteur moedigt daarnaast aan om vooral niet alleen naar de resultaten te kijken, maar ook naar de mensen achter de prestaties. Dit zorgt voor een gezonde werkomgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen en gemotiveerd zijn om hun beste werk te leveren.

Lees ook: Zelforganiserende teams: een hype of duurzame oplossing?

Waardevolle inzichten en praktische handvatten

Kortom, Quorry Schiphuis-Sax van der Weijden heeft met dit boek een waardevolle bijdrage geleverd aan de visie op leiderschap. Of je nu een doorgewinterde manager bent of aan het begin van je leiderschapsreis staat, het biedt waardevolle inzichten en praktische handvatten om het naar een hoger niveau te tillen. Verbindend gezag is niet alleen een leiderschapsstijl, het is de sleutel tot het bouwen van duurzame en succesvolle teams.

Kijk hier voor meer informatie over het boek ‘Verbindend Gezag voor Leidinggevenden’ van Quorry Schiphuis-Sax van der Weijden.


advertentie

Hellebrekers