Heb jij ZwembadBranche #69 al gelezen?

Nog even en dan beginnen de zomervakanties. Wil jij hiervoor nog even worden bijgepraat over de zwembranche? Vandaag ligt ZwembadBranche #69 in de bus. Wat je zoal kunt verwachten in dit nummer? We hebben een aantal artikelen even op een rij gezet. Ontvang jij ZwembadBranche nog niet, maar wil je de volgende keer ook ZwembadBranche offline kunnen lezen? Meld je vandaag nog aan voor een gratis abonnement en dan ontvang jij de volgende uitgave van ZwembadBranche ook in je brievenbus.

Zwembranche zoekt personeel!

Nederland is positief over de werkgelegenheid. Werkgevers verwachten een toename van personeel en dat men minder moeite hoeft te doen om de juiste kandidaten te vinden. Geldt dit ook voor de zwembranche? Onze vacaturesite wordt elke week aangevuld. Genoeg werk, maar het probleem zit hem in het vinden van personeel. Hoe dat kan? Ligt dit aan het loon, de arbeidsomstandigheden, de opleidingen of aan ons imago? Wij vroegen een aantal spelers binnen de branche naar hun visie hierop.

‘Kraakhelder fris water zonder chloor’

Het begon op een beurs in Stuttgart waar directeur van De Peppel, Ronald ter Hoeven, kennismaakte met het fenomeen natuurbad. Zes jaar later is in Ede het eerste openbaar natuurgezuiverd buitenbad in Nederland gerealiseerd. Het water in het openluchtbad wordt gezuiverd door planten en biofilters. Bij De Peppel is men er trots op dat het na jaren van voorbereiding is gelukt om een natuurbad te realiseren. “Het buitenbad heeft kraakhelder fris water en daar komt geen druppel chloor aan te pas.”

Joke Janssen realiseerde haar droom

Ze was docent lichamelijke opvoeding in het speciaal voortgezet onderwijs. Ook heeft Joke Janssen een achtergrond als fysiotherapeut. Van jongs af aan heeft ze een passie voor zwemles. Al die kwaliteiten komen samen in Zwemschool Joke. Sinds ruim een jaar beschikt ze in Holthees over een eigen bad, waarin gewerkt wordt met doorgaans lastig te bereiken doelgroepen. Met haar unieke aanpak legde Zwemschool Joke meteen beslag op maar liefst drie ZwembadBranche Awards.

En meer…

Veel meer zo feliciteren wij Swimfun met het opnieuw winnen van de Social Media Top 50, blikken we terug op de eerste Nationale Maand Zwemveiligheid en lichten we toe wat de belangrijkste wijzigingen zijn voor de zwembranche nu de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is ingevoerd. En natuurljk delen onze columnisten ook dit keer weer hun visie op ontwikkelingen in de zwembranche.

Lees ZwembadBranche #69 online via deze link