Heb jij ZwembadBranche #68 al gelezen?

Vandaag ligt ZwembadBranche #68 in de bus, wil jij weten wat jij in deze editie kunt lezen? We hebben een aantal artikelen even op een rij gezet. Ontvang jij ZwembadBranche nog niet, maar wil je de volgende keer ook ZwembadBranche offline kunnen lezen? Meld je vandaag nog aan voor een gratis abonnement en dan ontvang jij de volgende uitgave van ZwembadBranche ook in je brievenbus.

Zwemmen kan bijdragen aan gezondheidswinst

Voeding, beweging en ontspanning inzetten als medicijn. Dat is waar het succesvolle multidisciplinaire leefstijlprogramma Keer Diabetes2 Om voor staat. Voor zwembaden biedt dit volgens Martijn van Beek ook kansen. Zwemmen is immers een ontspannen vorm van bewegen en bij uitstek een activiteit die je kunt doen als je last hebt van spieren en gewrichten door ouderdom of een chronische aandoening. “Zwemmen past volgens mij perfect in een programma waarbij mensen meer moeten bewegen.”

Het zijn altijd mensen die het verschil maken

Een mijlpaal bereiken is omkijken én vooruit zien. Algemeen directeur Roger van Meer van het 25-jarige Optisport heeft vertrouwen in de toekomst. Eerst was Optisport vooral een beheerder: zorgen dat de deur open gaat, het licht brandt. Daarna werd de organisatie een partij die voor gemeenten de exploitatie doet, met ook een duidelijke visie op het aan te bieden programma. Ondertussen is Optisport volgens Van Meer in een soort van derde fase gekomen, waarin het opdrachtgeverschap geheel anders ligt.

Zevenkampse Ring: gelukkige mensen presteren beter

Ze waren genomineerd voor het Gouden Zeepaardje, net als voor de Hart van Rotterdam Prijs. Ook werden ze al eens verkozen tot groenste zwembad van Nederland. Al die nominaties en prijzen geven aan dat Recreatiecentrum Zevenkampse Ring tot de beste baden van het land behoort. Manager Lucienne van der Graaf is blij met de successen, samen met haar team. Maar niets komt vanzelf. Geluk op de werkvloer ook niet. Daar moet je in investeren. In Rotterdam doen ze dat al jaren.

En meer…

Veel meer zo laat Richard van der Blom zien hoe je LinkedIn succesvol kan inzetten, vertelt Britt Klaassen hoe ‘Met succes op zwemles’ houvast biedt, kondigt de Nationale Raad Zwemveiligheid de Nationale Maand Zwemveiligheid aan, hoor je waarom je de Technische Kennisdag niet mag missen en blikken we terug op het ZwembadBranche Congres van afgelopen keer. En natuurljk delen onze columnisten ook dit keer weer hun visie op ontwikkelingen in de zwembranche.
Variodeck