11 oktober - ZwembadBranche Dag

Poeh: ‘Het is vandaag, dat is mijn lievelingsdag!’ Happy Blue Monday :-)

Je hebt er zin in vandaag. Er mag sinds zaterdag weer worden gezwommen in het zwembad. Als dat geen goed begin van de week is? Daarnaast worden de dagen alweer langer en kun je weer volop tulpen en hyacinten kopen. Voor mij altijd een duidelijk teken dat het voorjaar echt niet lang meer op zich laat wachten. Wat een heerlijk gevoel! Of toch niet?

Blue Monday…

Er is iets. Iets wat dat goede humeur dreigt te verstoren. Ohja. Het is Blue Monday. De dag dat eigenlijk alles tegen zit. Overal op social media, in je mailbox en door je collega’s word je erop gewezen: dit is geen dag om vrolijk te zijn. Vandaag ontdek je dus dat je al je goede voornemens niet gaat halen. Dat het nog steeds donker is in de avond. Dat je nog heel lang moet wachten op een vakantie. En dat er door corona nog steeds maatregelen en beperkingen zijn. Ook sta je nog eens aan het begin van een lange werkweek. Wel een goed humeur? Waarschijnlijk met je dan met je verkeerde been uit bed gestapt…

Lees ook: Word gelukkig door al op jonge leeftijd te beginnen met zwemmen!

Vandaag? Mijn lievelingsdag!

Daar gaat dus je goede humeur. En het ging juist zo goed, eindelijk kon je weer zwemfans ontvangen in het zwembad. Gelukkig heb ik goed nieuws voor je: Blue Monday bestaat niet. Het is bedacht door een marketingbureau die merkte dat mensen na december nog niet echt met het boeken van vakantie bezig zijn. Januari was een overduidelijke dip. Dat moest veranderen en dus huurde men een marketingbedrijf in om de mensen te overtuigen dat men nu juist moet gaan boeken. Al snel bleek het succesvol. Sindsdien is Blue Monday dus een bekend fenomeen, maar niet waar. En eigenlijk wist Poeh dit al heel lang. Het deed mij denken aan een wijze les uit de Tao van Poeh. ‘Welke dag is het?’, vroeg Poeh. ‘Het is vandaag’, zei Knorretje. ‘Oh vandaag wat fijn, dat is mijn lievelingsdag!’, zei Poeh. Happy Blue Monday!




Piscine Global