11 oktober - ZwembadBranche Dag

Gemeente Tilburg zet kinderen in het zonnetje met een persoonlijke video

Het zwemdiploma is voor veel kinderen het eerste diploma in hun leven. Daarnaast is het natuurlijk een hele mooie mijlpaal, na zoveel uren oefenen bezit je de basisvaardigheden van het zwemmen. Natuurlijk is de zwemles al een feestje op zich, maar het afzwemmen helemaal. Samen met je ouders, andere familieleden en vriendjes mag jij laten zien wat je allemaal hebt geleerd. Alleen maar gezelligheid. Maar de gemeente Tilburg doet daar nog een schepje bovenop: een persoonlijke felicitatie video.

Felicitatie video

Sinds eind vorig jaar krijgen alle kinderen die afzwemmen via de Tilburgse Zwemschool een eigen felicitatie video. Het gaat dan om de drie gemeentelijke zwembaden Recreatiebad Stappegoor, Sportcomplex Drieburcht en Zwembad Reeshof die allen onder de gemeente Tilburg vallen. Iris van Laarhoven, Marketing- en communicatiemedewerker gemeente Tilburg, licht toe dat de gemeente zo alle kinderen nog even extra in het zonnetje wil zetten. “Afzwemmen is een heel bijzonder moment en daarom hebben we een speciale manier bedacht om alle kinderen van de Tilburgse zwemschool te feliciteren. Er is een super leuk én persoonlijke video gemaakt die kinderen krijgen als ze het A, B of C-diploma halen.”

Lees ook: Houd het eerlijk en stop met klagen: zo houd je het gezellig tijdens de zwemles…

Persoonlijk

Na het behalen van hun diploma, ontvangen de kinderen die zijn afgezwommen in een van de drie gemeentelijke een persoonlijke video per mail. In het filmpje is gebruik gemaakt van persoonlijke elementen, zo staat de voornaam van het kind onder meer op het spandoek en het diploma. Van Laarhoven: “Het is net alsof de video speciaal voor het kind is gemaakt. En natuurlijk is het leuk voor ouders om deze video te delen via social media zodat iedereen weet dat hun zoon of dochter een zwemdiploma heeft gehaald.” En uiteraard willen de zwembaden in Tilburg zo ook de kinderen stimuleren om te blijven zwemmen. “Met het filmpje hopen we kinderen ook te enthousiasmeren om na het diploma terug te komen om te zwemmen in onze zwembaden.”

Enthousiast

Inmiddels zijn er twee afzwem momenten geweest waar gebruik is gemaakt van de felicitatie video. “Wij hebben nu al twee keer de kinderen een video verstuurd na het behalen van hun diploma. Natuurlijk waren we in het begin erg benieuwd naar de reacties. Maar gelukkig reageert iedereen erg enthousiast. Ouders vinden het ontzettend leuk en waarderen het enorm. En de kinderen denken dat de video speciaal voor hen gemaakt is. Dat is natuurlijk leuk om te horen, want dat is wat wij willen. Wij willen de kinderen een speciaal gevoel geven en laten zien hoe trots wij zijn dat zij hun diploma hebben gehaald. We hopen dat er nog heel veel video’s mogen volgen.”

Benieuwd hoe de felicitatie video eruit ziet, kijk hier naar de video voor Iris.
Interbad 2022