Fijne zomer!

We hebben alweer een paar mooie zomerdagen gehad. Heerlijk weer dat buitenleven. Ook de jeugd geniet dan weer volop. Meteen wordt de zwembroek weer uit de kast gehaald en ben ik alle drie mijn jongens kwijt. Handdoek onder de snelbinders, drinken en wat lekkers in het mandje: ‘Ik app nog wel!’ En weg zijn ze. Gelijk hebben ze. Weer een beetje vermaak, hebben ze ook wel verdiend na zo’n lange winter met allerlei beperkingen. Wie niet? We kijken allemaal wel weer uit naar een heerlijk relaxte zomer. Maar nadat de cijfers eerst terugliepen, nemen ze nu weer enorm toe. Wat dit precies betekent? Moeilijk te zeggen. Zekerheid is zo 2019…

Zekerheid is zo 2019…

Gelukkig wordt er nog steeds volop gevaccineerd en zijn er hoopvolle tekenen dat de huidige vaccins ook bescherming bieden. Laten wij vooral ook hopen dat dit inderdaad genoeg is om nieuwe maatregelen te voorkomen. Maar niets is zeker, dat is inmiddels zeker. Ondertussen doen wij als branche er natuurlijk alles aan om zo veilig en verantwoord mogelijk er voor iedereen een mooie zomer van te maken waarin volop kan worden gezwommen. En natuurlijk wordt er ook gekeken naar de tijd na corona. Ooit zal er een moment komen waarop wij dit achter ons kunnen laten en wij weer terug kunnen naar ‘normaal 2.0’. Het afgelopen jaar was door strenge maatregelen en lockdowns natuurlijk verre van normaal. Vanzelfsprekend moesten er in het belang van onze gezondheid maatregelen worden genomen en hebben wij te maken met een meedogenloos virus. Maar is het einde in zicht? We zullen het moeten afwachten. Er is nog te veel onzeker.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de waterbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Vakantiemodus

Misschien zijn er weer maatregelen nodig, maar misschien ook niet. Misschien helpen de vaccins echt zoals wij hoopten, zijn er straks genoeg mensen gevaccineerd en ontstaan er geen hardnekkige varianten. Misschien krijgen we, zoals sommige experts vermoeden, hierdoor dit najaar hoogstens een klein golfje zonder te veel gevolgen. Oftewel misschien zijn wij echt wel een stuk verder dan vorig jaar. Misschien zit voor nu het venijn in de staart, maar is het einde toch echt in zicht. Ook dat kan natuurlijk. Zoals gezegd, we weten het niet. Hopelijk zit het dit keer meer mee en komt er geen lockdown in het najaar en de winter en kunnen we gewoon door blijven zwemmen en weer terug naar normaal.

De tijd zal het leren. Voor nu wens ik jullie in iedergeval – binnen wat mogelijk is – een mooie zomer. Ook wij gaan even in de vakantiemodus. Wij blijven wel actief op social media, maar op een lager pitje. Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen wel op de voet volgen. Mochten er dus veranderingen zijn die van invloed zijn op de zwembranche, laten wij dat zeker weten.


advertentie

Hellebrekers