Den Ekkerman is back in business!

Steeds meer zwembaden openen hun deuren. Ook Den Ekkerman is weer begonnen. Blij werden de eerste bezoekers maandag 18 mei weer ontvangen. Eindelijk was er weer reuring in het zwembad. Maar hoe is deze eerste week verlopen? In deze blog blikt Minette Lommers terug. Hoe hebben zij en haar team het beleefd én hoe hebben de klanten het beleefd?

18 mei

Het was zover, vandaag gaan we weer open. Na een weekend van nog veel zaken regelen, bad klaar maken, mails beantwoorden, klanten indelen op een tijdslot en de ingang versieren was het dan toch eindelijk! Ik was zeer benieuwd hoe het allemaal zou gaan verlopen. We beseffen ons terdege dat er nogal een waslijst aan regels voor iedereen klaar lag waar we ons met z’n allen aan moeten houden. Aan de andere kant hoopten we ook dat iedereen hier wel begrip voor zou hebben. Elke dag lees of hoor je genoeg over de coronacrisis, dus we konden er toch wel een beetje vanuit gaan dat mensen hier begrip voor zouden hebben. Toch?

Banenzwemmen

Op het moment dat ik bij het zwembad aankwam, was het eerste uurtje banen zwemmen al voorbij. ‘Het ging prima’, zei de receptioniste tegen mij. Fijn om te horen. Ook aan het bad was het goed verlopen. Het enige wat we op die dag ter plekke nog hebben veranderd, zijn de banen die in het zwembad lagen. De klanten vonden het toch lastig om steeds onder de lijn door te moeten. Na een snel en kort overlegmomentje hebben we het bad in drie vakken verdeeld. Nu was het wel opletten dat de klanten goed boven de zwarte lijnen blijven zwemmen. Het eerste kleine probleempje was dus getackeld. Verder is het goed verlopen. Iedereen had begrip voor de situatie en ze hielden zich allemaal keurig aan de regels. Chapeau dus ook voor onze klanten. We kregen van onze klanten ook terug dat het allemaal heel goed geregeld was en dat iedereen het fijn vond om weer de banen te kunnen zwemmen. Deze complimenten zijn natuurlijk altijd fijn.

Reguliere zwemles

Ook begon maandag weer de reguliere zwemles. In het weekend hadden we nog toestemming gekregen om onze richtlijnen ten aanzien van het halen en brengen van de kinderen aan te passen. Iets waar wij, maar ook de ouders, erg blij om waren. Maandag stonden ze dan ook netjes buiten met een ouder te wachten op de zweminstructeur. Gelukkig scheen het zonnetje lekker, maar een beetje onwennig was het natuurlijk wel. Nadat het kind door de ouder was omgekleed en zij weer naar buiten gingen, begon de les. Natuurlijk zoveel mogelijk vanaf de kant. Ook dit was even wennen en aanpassen. Na de lessen was de algemene tendens dat het heel erg was meegevallen en dat het vooral erg leuk was om weer zwemles te geven. En ook dat het niveau van de kinderen nog goed op orde was. Het leukste: de kinderen kwamen weer met een grote lach naar buiten. Qua logistiek hadden we deze dag nog een paar aandachtspunten, die we de volgende dag netjes hadden opgelost. Vanaf dinsdag verliep het halen en brengen al bijna vlekkeloos. We lopen nu nog met de ouders mee, maar ik verwacht dat we over een paar weken dat niet meer hoeven te doen.

Het vervolg

Volgende week gaan we met een paar beweeglesgroepen ‘proefdraaien’. Toen ik mijn groep een paar weken geleden belde om te vragen hoe het met ze ging, was het gezamenlijke antwoord: ‘we missen het’. Ik denk dat zij dus wel komen proefdraaien. Ook hier krijgen we logistiek een paar uitdagingen erbij, de tijden vallen veelal samen met de tijden van het banenzwemmen. We zijn nu dus druk bezig met dit soort problemen op te lossen, fijn dat we volgende week met een paar lessen kunnen proefdraaien. Het is wel heel belangrijk om niet teveel mensen tegelijk in het water te hebben en al zeker niet in de kleedruimtes. Daarbij gaan we ook weer starten met de baby/peuter/kleuter zwemlessen, waardoor de puzzel nog moeilijker wordt. Maar ik weet zeker dat wij daar wel uitkomen. Misschien moeten we de lestijden aanpassen, maar als dat alles is. Wat zal het straks weer heerlijk zijn om al die blije jonge kinderen in het water te zien spetteren. Het enige wat we nog niet op gaan starten is het recreatief zwemmen. Laten we eerst eens bekijken hoe dit allemaal loopt en of er nog meer wordt versoepeld. Wellicht dat we dan tegen de zomervakantie ook het recreatief zwemmen weer aan kunnen gaan bieden.

Natuurlijk is het een uitdaging en moeten wij ook vooral alert blijven en bijsturen waar nodig. Maar gelukkig is er weer wat meer actie in het zwembad na al die weken dat we naar stilstaand water hebben moeten kijken. Wij hebben er enorm veel zin in!

Deze blog is geschreven door Minette Lommers, manager van Zwembad Den Ekkerman. Heb jij ook een mooi verhaal uit de praktijk dat je graag met je collega’s wilt delen? Mail naar info@zwembadbranche.nl

Splash Software