De dag goed benutten? Begin met een duik in het zwembad!

Wil jij je dag extra goed benutten? Het beoefenen van sport in de ochtend kan de sleutel zijn tot een productieve dag. Gun jezelf in de ochtend dus een extra uurtje en besteed het aan een work-out in het water. Nog vóórdat de werkdag begint.

Ochtend- of avondmens?

Er zijn van die zaken die de mens duidelijk in twee kampen kunnen verdelen, en sporten in de ochtend is daar een van. Ben jij een ochtendmens die graag sport voor de dag begint of ben je eerder iemand die graag uitslaapt en zich afvraagt wat de vroege sporters bezielt? Voor degenen die zich bij het laatste kamp horen, kan wetenschappelijk onderzoek misschien een eyeopener zijn. Sporten in de ochtend kan namelijk in positieve zin een aanzienlijke invloed hebben op hoe je dag verloopt. Het hebben van een verkwikkend ochtendritueel brengt vele voordelen met zich mee, dat is geen geheim. Voor velen voelt vroeg opstaan en rustig de dag beginnen als een luxe, je hebt het gevoel dat je de dag zelf in handen hebt en het werk voelt niet als een verplichting.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de waterbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Lees ook: Pittige workout? Een lekkere beat motiveert!

Onderzoek

Als je nog ruimte hebt in je ochtendroutine, of als je er nog geen hebt maar er wel een wil ontwikkelen, dan is het advies: ga sporten. Tenminste, dat is wat onderzoekers van het Baker Heart and Diabetes Institute adviseren. Hun onderzoek naar de effecten van ochtendsport op gezondheid en welzijn leverde enkele belangrijke inzichten op. Door je dag te beginnen met een work-out ben je beter in staat om weloverwogen beslissingen te nemen en maak je minder fouten. Ook blijkt dat je kortetermijngeheugen beter werkt en dat je je beter kunt concentreren. Met andere woorden, ochtendsporten geeft je algehele cognitieve vermogen een boost. Om tot deze conclusies te komen, werden Australische ouderen gedurende een werkdag onderzocht. Hierbij werd gekeken naar het effect van lichaamsbeweging op psychomotorische vaardigheden, aandacht, geheugen en het vermogen om weloverwogen beslissingen te nemen. Wanneer de proefpersonen ’s ochtends al in beweging kwamen – bijvoorbeeld op een loopband of hometrainer – leidde dit tot een verhoogde productie van een stofje dat de gezondheid van de hersenen bevordert. Dit stofje blijft bovendien tot wel acht uur actief, waardoor ochtendsporten de hele dag voor een productieve boost zorgt. En waar kun je dan dag dan niet beter beginnen dan in het zwembad? Genoeg redenen dus om de wekker voortaan een uurtje eerder te zetten en te beginnen met een frisse duik in het water.


advertentie

VDH Watertechnology