15 oktober ZwembadBranche Dag

Buitenbaden voelen slechte zomer

Buitenbaden hebben last van de tot nu toe slechte zomer. De meeste zwembaden, die bij gebrek aan een binnenbad sterk afhankelijk zijn van het weer, tellen soms maar de helft van het aantal zomerse bezoekers. ‘Het is huilen met de pet op’, zegt Bas Heijstek van de Stichting Wantijbad. ‘We hebben nu ruim 6000 bezoekers. Dat is een derde van wat we nodig hebben om quitte te draaien. Normaal lukt dat wel.’ Heijstek heeft zijn hoop nu op een mooie augustusmaand gevestigd.

Op andere plekken in de regio zijn de geluiden weinig anders. Het Waal en Weidebad, in Heerjansdam, telde tot nu toe 12.000 bezoekers. ongeveer de helft ten opzichte ten opzichte van vorige zomer. Buitenbad Binnenmaas in Mijnheerenland zag 19.000 mensen de kassa passeren. Dat is nog niet een derde van een normale zomer. Buitenbad Pernis en Buitenbad Hoek van Holland scoren ook maar 50% van het normale aantal.

Een positieve uitschieter is De Doetse Kom, in Giessenburg. Het grootste openluchtbad van de Alblasserwaard trok al meer dan 23.300 bezoekers en denkt dat het gemiddelde zomerse aantal van 34.000 wel gehaald wordt. Van De Dompelaar in Groot-Ammers komen geen exacte cijfers. Volgens exploitant Optisport is ook daar het aantal zwemmers gehalveerd. Het bad wordt ook nog eens bedreigd met bezuinigingen.


Ben jij op zoek naar een leverancier van bodemzuigers? 👉 Klik hier.(RTV Rijnmond)


advertentie

VDH Watertechnology


Een gedachte over “Buitenbaden voelen slechte zomer

  1. Jammer dat Zwembad Schoonenburg te Nieuw-Lekkerland niet genoemd wordt….
    Uiteraard worden wij ook getroffen door het slechte weer, de teller staat op ruim 20.000 bezoekers

Reacties zijn gesloten.