Buitenbad De Bever: ‘Wij zijn ook oprecht blij met iedere bezoeker’

Het weer is de afgelopen maanden uitzonderlijk goed. Na een recordwarme mei en zeer zachte april was ook juni veel warmer dan normaal. Uit onze barometer blijkt al dat dit zeer goed uitpakt voor de buitenbaden. Menig buitenbad heeft records gebroken. Ook zwembad De Bever in Sint Pancras haalt hoge bezoekersaantallen. “We hadden vorig jaar in totaal 45.000 bezoekers en we zitten nu al op 30.000 en dan moet de zomervakantie nog beginnen.”

Stijgende lijn

Gelukkig kende De Bever al een stijgende lijn de afgelopen jaren, zo benadrukt Petra Kaan enthousiast. “We zijn de laatste 3 jaren gestegen van 40.000 naar 50.000 bezoekers. Maar als het weer mooi blijft, kunnen wel eens de 50.000 gaan passeren.” Toch is het mooie weer niet alleen de oorzaak van deze stijging. Zwembad De Bever verzorgt ook vaak kinderfeestjes en veel scholen uit de buurt komen langs. “Alle basisschollen hebben een sportdag bij ons gehouden en de middelbare scholen houden dan hun laatste gymles in ons buitenbad. Daarnaast maken wij deel uit van het parcours van de triatlon, verzorgen wij feestjes voor de kleintjes én voor de tieners en hebben we natuurlijk veel trouwe bezoekers die graag een baantje komen zwemmen.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwembadafdekkingen? 👉 Klik hier.Lees ook: Openluchtbad Barometer, uitzonderlijk mooi weer breekt records

Dorps

Over bezoekers dus niet te klagen. Wat volgens Petra Kaan het geheim is hiervan? “Het ligt onder de rook van Alkmaar, maar is toch een dorps zwembad. De sfeer is gemoedelijk en klantvriendelijk. Een bezoek aan het buitenbad is voor velen een dagje uit en wij doen er alles aan om dat waar te maken. Wij zijn ook oprecht blij met iedere bezoeker en doen graag iets extra’s.” Daarnaast ontzorgt men graag. “Als er een school langskomt, verzorgen we het hele programma. We doen een zeskamp, spelletjes en een selfietocht. Het enige wat je moet doen is je badkleding meenemen en eten. Ook schenken we extra aandacht aan de leerkrachten. Het aanbieden van een kopje koffie is een klein moeite en wordt altijd zeer gewaardeerd.”

Toezicht

Het zwembad heeft ook niet echt te maken met overlast, maar Petra Kaan merkt wel dat ouders makkelijker worden. “We moeten als toezichthouders echt alerter zijn. Maar gelukkig heeft dit nog nooit echt tot problemen geleid. Onze toezichthouders weten wat ze moeten doen.” Ook over personeel heeft Kaan geen klagen. “Hoewel het soms even puzzelen is, lukt het altijd weer om voldoende personeel op de been te krijgen. Ook als het onverwachts mooi weer is voor een langere periode. Veel van onze toezichthouders zijn begonnen met een bijbaantje in de horeca, maar stromen door na een training lifeguard.” En ook dat is het bewijs dat het goed vertoeven is in De Bever. Op dus naar een mooie zomer.

Wil jij weten hoe het gaat met jouw collega’s in de openluchtbaden dit buitenseizoen? Doe dan ook mee met de barometer. Je kunt de barometer invullen via deze link.


advertentie

XS2 voor Zwembaden