Ben Tiggelaar: ‘Leiderschap is een uitdaging!’

Hoe kom je tot je eigen definitie van succes en geluk? Wat bestuurt ruim 95% van ons gedrag, zonder dat je het weet? Hoe zet je tóch door op momenten-van-de-waarheid?Hoe ontwikkel je nieuwe, effectieve gewoontes? Allemaal vragen die elke manager zich wel eens stelt. Maar waar vind je de antwoorden?

Leiderschap op alle niveaus
Tijdens het seminar van Ben Tiggelaar komen deze vragen aan bod. Tiggelaar stelt dat persoonlijk leiderschap aan de basis ligt van alle belangrijke prestaties. “Wie leiding wil geven aan anderen, moet eerst leren om leiding te geven aan zichzelf.” Pas dan ontstaat leiderschap waarbij je mensen kunt motiveren om gezamenlijk een bepaald doel te bereiken. Ook in de zwembranche is behoefte aan effectief leiderschap. “De zwembranche is volop in beweging. Het leren zwemmen behoort tot ons cultureel erfgoed, tegelijkertijd lijkt de populariteit van zwemmen af te nemen. Dit in combinatie met de bezuinigingen waar veel zwembaden mee worden geconfronteerd maakt leiderschap voor veel managers een uitdaging. Want hoe verzilver je dan, samen met je collega’s, de kansen om de branche te laten bruisen? Dat vraagt om leiderschap op alle niveaus. Bij de managers en de medewerkers.”

Boeien & Binden
Het effectief leiden van een organisatie, een team én ook nog eens van jezelf lijkt wel een dagtaak. Of liever gezegd het is een dagtaak. Want hoe kunnen we steeds weer op de meest effectieve manier onze plannen formuleren en overbrengen op anderen? Aan de hand van een ideale mix van theorie en praktijk geeft Tiggelaar een interessante visie op leiderschap, gekoppeld aan een uiterst nuchtere en aardse kijk op dingen. Met zijn aanstekelijke enthousiasme en energieke voorkomen weet hij de zaal te boeien en te binden en te helpen om dromen om te zetten in actie.

Kom je ook?
Een bezoek aan de ZwembadBranche Dag is bij voorregistratie gratis. Deelname aan het mini-seminar van topcoach Ben Tiggelaar is alleen mogelijk voor professionals uit de zwembranche en kost € 149,00. Dit is inclusief een netwerklunch en een bezoek aan het beursplein.
[one_half last=”no” class=”” id=””][/one_half]
[one_half last=”yes” class=”” id=””][/one_half]

#ZBBD14 – INSPIREREN – INFORMEREN – MOTIVEREN – ADVISEREN

deel op twitter deel op facebook