Win een Starter Clinic Schoonspringen door het Nationale Team

Voor de ouderen onder ons is het schoonspringen nog bekend van de familie Jongejans. Broer en zus maakte in de jaren tachtig furore op de Olympische Spelen, maar behaalden helaas geen eremetaal. Tegenwoordig kent de jeugd deze zwemdiscipline van het bekende SBS6 programma ‘Sterren Springen’, waarin bekende Nederlanders schoonspringen. In een afvalrace strijdt men om de eretitel. Onder begeleiding van ervaren trainers springen de BN-ers in (combinaties van) salto’s en schroeven als sterren in het water.

Professionele clinic Schoonspringen
Iedereen kan dus onder goede begeleiding leren schoonspringen. Wil jij ook schoonspringen. In jouw zwembad? Variopool geeft nu een clinic weg voor kinderen die nog niet kunnen schoonspringen, maar wel geïnteresseerd zijn. De clinic staat onder leiding van Yorick de Bruijn die hierbij wordt bijgestaan door zijn collega springers van het Nationale Team. Yorick de Bruijn is een bekende Nederlandse schoonspringer die op de Europese en Wereld Kampioenschappen schoonspringen al jaren goed presteert. In 2012 heeft hij op een haar na deelname voor de Olympische Spelen gemist. Voor de aankomende spelen in Brazilië heeft hij echter goede hoop. Naast het leren schoonspringen bestaat de clinic uit een presentatie over de sport zelf en wat het betekent om een topspringer te zijn. Middels deze clinic wil Variopool kinderen met interesse voor water enthousiasmeren voor het schoonspringen. “Bij voldoende animo is het wellicht ook interessant voor zwembaden en –verenigingen om te overwegen het schoonspringen (weer eens) op te pakken. Daarbij vindt Variopool het een mooie kans om hiermee de sport in de breedte te stimuleren, tezamen met de zwembaden en –verenigingen”, aldus Pieter van Wijnsberge van Variopool.

Hoe kun je een clinic winnen?
Via de website van Variopool kunnen zwembaden en -verenigingen mee dingen naar het winnen van een clinic. Op de site kun je in een korte motivatie aangeven waarom jij denkt dat deze clinic in jullie zwembad moet worden gehouden. De clinics vinden plaats vanaf september, aanmelden met motivatie kan tot 1 september a.s. Voorwaarde is wel dat het zwembad beschikt over een duikplank. In totaal worden er 12 clinics gegeven, het aantal deelnemers is afhankelijk van het aantal planken en de begeleiding.

Voor meer informatie: www.variopool.nl/clinic

deel op twitter deel op facebook