Hele fijne dagen en: bedankt!

Laatst las ik een artikel over iemand die een dankbaarheidsdagboek bijhield. Ik had geen idee wat het was, de laatste keer dat ik in een dagboek schreef was ik een tienermeisje. Toch maar even snel gegoogeld voor ik te horen kreeg onder welke steen ik heb gelegen de laatste tijd. Al snel werd het mij duidelijk: in deze maatschappij waar we van alles moeten, helpt zo’n dagboek om vooral blij te zijn met wat we hebben. En ik denk dat ik inderdaad onder een steen heb gelegen want Oprah Winfrey houdt al jaren zo’n dagboek bij.

Het blijkt dat ons brein erop gericht is om eerder dingen te onthouden die niet goed gaan, dan dingen die wel goed gaan. Dit is goed als overlevingsstrategie in de jungle. Maar aangezien we niet leven in de jungle moeten we voorkomen dat we blijven hangen in onze fouten. Een dankbaarheidsdagboek is dan de oplossing. En uit wetenschappelijk onderzoek blijkt ook nog eens dat het je gelukkiger, gezonder en zelfverzekerder maakt. Als je de dag ermee afsluit, slaap je ook nog eens langer en beter. Er is zelfs een dankboek waarin je dagelijks drie dingen kunt noteren waarvoor je dankbaar bent en waarom. En natuurlijk zijn er, zoals het hoort in deze tijd, ook speciale apps voor.

Direct moest ik denken aan de Late Night Show van Jimmy Fallon, met als terugkerend item de ‘Thank you notes’. Hierbij schrijft Fallon op de fenomenale muziektonen van The Roots een bedankje. Natuurlijk was dit vaak bedoeld als grap, maar zelfs Jimmy Fallon was ook wel eens serieus. Legendarisch zijn dan ook de notes die hij maakte met Barack en Michelle Obama. Echt de moeite waard om eens terug te kijken. Voor nu werk ik graag even aan mijn eigen ‘Thank You Notes’ om op te schrijven waarvoor ik dankbaar ben.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de luchtbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Bedankt – alle zwemonderwijzers dat jullie het water voor zoveel kinderen veiliger hebben gemaakt.
Bedankt – alle toezichthouders voor jullie engelengeduld en oplettendheid zo blijft het zwemmen een feestje.
Bedankt – alle managers dat jullie steeds weer op inspirerende wijze het zwembad weten te managen, met alle uitdagingen die daarbij komen kijken.
Bedankt – alle trouwe lezers en fans op social media dat jullie onze berichten lezen, liken en delen.
Bedankt – alle bezoekers van onze evenementen en al onze partners die deze evenementen mogelijk maakten, jullie betrokkenheid geeft ons heel veel energie.

Bedankt – iedereen die steeds weer met passie werkt in deze branche om jong en oud een levenlang plezier te laten beleven aan water, in welke vorm dan ook!

Het is waar. Het voelt goed om eens op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Ik kan het echt iedereen aanraden. Zeker als afsluiter van het jaar. Dit was namelijk de laatste blog van 2017. Voor nu wens ik jullie daarom allemaal hele fijne feestdagen!


advertentie

Pomaz