10 activiteiten om jouw zomerseizoen tot een succes te maken

De meeste buitenbaden zijn alweer ruim een maand geopend. Met het geweldige seizoen van 2018 is alle hoop natuurlijk ook weer gevestigd op dit seizoen. Zal het weer lukken om de records van vorig jaar te evenaren of te breken? Wij hopen uiteraard van harte dat dit zal gebeuren. Als je nog op zoek bent naar leuke activiteiten die je natuurlijk ook binnen kunt organiseren dan hebben wij er hier 10 voor je opgesomd.

1. Kampioenschap Bommetje


Tja, de naam verraadt eigenlijk alles. Een ontzettend leuke activiteit die je op elk gewenst moment in het seizoen kunt organiseren. Meedoen is niet moeilijk. Springen van de duikplank en bij de landing zoveel mogelijk water verplaatsen. Plaats een stok of meetpaal aan de rand van het bad. De jury – de beste bommetjes specialisten uit jouw team – kijkt hoe hoog het water omhoog spat. Je kunt om het evenement extra onder de aandacht te brengen voorrondes of aparte ‘trainingen’ organiseren. Succes gegarandeerd ;)

2. Business lunch

Een actieve break tijdens je werk is super effectief. Waarom zou je dan niet even zwemmen? Nodig daarom eens bedrijven uit voor een activiteit onder lunchtijd in jouw bad. Zorg dat je een extra instructeur op dit tijdstip inzet en geef ze praktische tips om direct hun zwemslagen te verbeteren. Je kunt zelfs een all-in ‘business-zwem-abonnement’pakket maken met een lunchpakket inbegrepen. Als je deze bedrijven als ambassadeur voor jouw accommodatie weet te winnen en hen ook toont welke (zakelijke) mogelijkheden je hen nog meer kunt bieden, kun je daar nog meer uithalen zoals vergaderingen, sponsoring (in natura) of exclusieve zwem-evenementen.

3. Dauwzwemmen


Let op, alleen geschikt voor voor ‘Vroege vogels’. Begin de dag met een frisse duik in het zwembad. De meeste baden hanteren voor deze activiteit een openingstijd tussen 07:00 en 09:00 uur. Je kunt deze activiteit één of meerdere keren per week/maand afsluiten met een (gesponsord) ontbijt.

Doet jouw accommodatie al mee aan de ZwembadBranche Awards? Klik hier voor meer informatie

4. Moonlightzwemmen

De absolute tegenhanger van het dauwzwemmen is natuurlijk Moonlightzwemmen. Deze activiteit is natuurlijk elke avond te organiseren tussen 21:00 en 23:00 uur, maar als je er echt een spektakel van wilt maken dan natuurlijk bij voorkeur rond volle maan. Denk maar eens aan de full-moon feesten op het strand. Met glow-in-the-dark kleding, of bandjes creëer je al snel een speciale sfeer. En succes verzekerd als de plaatselijke DJ het evenement aankleedt met zomerhits. Let op! Het is raadzaam om bij dit evenement extra toezichthouders in te zetten.

5. Zwemvierdaagse

Natuurlijk is de zwemvierdaagse op zichzelf al een topevenement, maar weet je wat nog leuker is? Zwemvierdaagse in de openlucht. Dit geeft toch wel een extra dimensie en maakt het voltooien van de vier dagen extra speciaal. Als je gegarandeerd een goede opkomst wilt hebben bij dit evenement, is het raadzaam om deze zwemvierdaagse in de week (of nog beter twee weken) voorafgaand aan de zomervakantie in jouw regio te organiseren. De meeste kinderen zijn dan toch al in zomerse sferen!

6. Natte sportdag

Aan het eind van het schooljaar zijn veel (basis)scholen nog op zoek naar leuke activiteiten om het jaar af te sluiten. Natuurlijk heb je alle scholen uit jouw regio al gewezen op het organiseren van schoolreisjes in het zwembad. Maar waarom organiseer jij niet de (natte)sportdag voor de school? Ga samen met de buurtsportcoach, een medewerker van sportservice of de gymdocenten om tafel en organiseer een (natte) sportdag. Gebruik ook de ligweide en andere ruimtes op en rondom jouw accommodatie en maak er een onvergetelijke dag van. Wedden dat ze volgend jaar weer terug zullen keren! Beter, want je hebt het draaiboek dan al klaar ;)

7. Drijf-in Bioscoop


Vanaf je luchtbed, opblaasstoel of opblaasdier een film bekijken: het kan allemaal als jij jouw accommodatie omtovert tot een drijf-in bioscoop. Zorg voor een groot scherm, een beamer en natuurlijk een leuke film en dobberen maar. Zeker op een zwoele zomeravond is dit de zomerhit voor jouw accommodatie. Tip zorg ook dat je op de perrons voldoende (lig)stoelen hebt staan zodat ouders en kinderen die het koud krijgen op het water ook daar de film kunnen afkijken.

8. Discozwemmen

Wie van swingen, zwemmen, gezelligheid en fijne muziek houdt, denkt natuurlijk maar aan één ding: Discozwemmen! Je kunt dit meerdere keren in het seizoen organiseren eventueel met elke keer een ander thema. Je kunt deze activiteit ook gebruiken voor verjaardagsfeestjes. Maak dan een combinatie van discozwemmen met een arrangement in het horecagedeelte. Zo ontzorg je de ouders en maak je voor de kinderen een feestje waar nog lang over zal worden nagepraat. Tip: leg de plaatselijke DJ alvast voor meerdere dagen vast omdat het best kan gebeuren dat je een keer moet afgelasten vanwege weersomstandigheden.

9. Triathlon (training)

In de zomermaanden worden er diverse sportactiviteiten georganiseerd en daar kun je natuurlijk prima op aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan triathlon-zwemmen. Je kunt hen begeleiden bij het zwemmen in open water en hen alles leren over het zwemmen met een wetsuit aan. Natuurlijk is jouw accommodatie ook uitermate geschikt voor het organiseren van het onderdeel zwemmen tijdens de wedstrijden. Ga eens in gesprek met een organisatie die een triathlon organiseert en bespreek de mogelijkheden. En als er nog geen triathlon wordt georganiseerd, ga dan eens in gesprek met een wielerclub of atletiekvereniging. Wie weet welke mooie verbindingen er kunnen ontstaan.

10. Hondenzwemmen


Als je na een geweldige (warme) zomer alle bovenstaande evenementen hebt georganiseerd, komt er helaas een eind aan het seizoen. De scholen zijn weer begonnen en je bent al druk bezig met het onderhoudsschema voor de winter. Maar wacht toch nog heel even met het leegmaken van het bad. Je vergeet namelijk een ontzettend leuk evenement, het hondenzwemmen! Nodig alle honden met hun baasjes uit om te komen zwemmen en het belooft een gezellige beestenboel te worden. Tip: vraag je lokale dierenwinkel om ook aanwezig te zijn op deze dag. Zij kunnen dan leuke spulletjes verkopen en misschien nog een presentje sponsoren voor alle zwemmende viervoeters. En vergeet vooral niet om foto’s te maken, dit evenement levert gegarandeerd mooie plaatjes op voor onze rubriek ‘Zeg het met foto’s’!

Vergeet je vrijwilligers niet

De meeste openluchtbaden werken met vele vrijwilligers die gedurende het seizoen ervoor zorgen dat alles op rolletjes verloopt. Zorg er dan ook voor dat je hen gedurende het seizoen op verschillende momenten eens extra in het zonnetje zet. Maar vergeet vooral niet om het seizoen feestelijk met hen af te sluiten. Zo gaan zij met een goed gevoel de ‘winterslaap’ in en zullen ook het volgende seizoen weer hun steentje willen bijdragen. Oh ja, en als je een feest voor je vrijwilligers organiseert in jouw eigen accommodatie doe dit dan wel voor het hondenzwemmen…

Heb jij nog een leuke activiteit die wij hier nog niet genoemd hebben, maar die je graag wilt delen met je collega’s? Laat het ons weten via deze link
VConsyst