15 oktober ZwembadBranche Dag

Zwembadsector en RECRON geven elkaar de ruimte

RECRON heeft binnen haar organisatie de bedrijfsactiviteiten geclusterd in bedrijfsgroepen waardoor specifieke vraagstukken als maatwerk opgepakt kunnen worden. Een van de bedrijfsgroepen vertegenwoordigt de zwembadsector, waarvoor (sociaal) beleid, een Cao en Lobby wordt uitgevoerd.
novum-achtergrond
Eigen Cao Zwembaden
Voor de bedrijfsgroep Zwembaden heeft het komen tot een eigen Cao Zwembaden in 2016 centraal gestaan. Dit heeft te maken met de aard van de sector en de meer specifieke aandachtsgebieden. Daarin zijn RECRON met de werkgevers en de vakbonden geslaagd. Vanaf 1 juli 2016 vallen de zwembaden niet langer onder de Cao Recreatie maar onder de Cao Zwembaden.

Doorontwikkeling
Deze eerste Cao Zwembaden mag worden gezien als een mooi startpunt om de Cao Zwembaden door te ontwikkelen tot een maatwerk Cao voor de sector. Na intensieve gesprekken over de beoogde doorontwikkeling hebben RECRON en het bestuur van de bedrijfsgroep Zwembaden ervoor gekozen om elkaar daarvoor de ruimte te geven. De vertegenwoordigers van de Zwembadsector zien hierin de sleutel tot succesvolle doorontwikkeling. De Zwembadsector zal om dit te realiseren een zelfstandige werkgeversorganisatie oprichten die vanaf 1 januari 2017 haar werkzaamheden gaat uitvoeren. RECRON respecteert deze opvatting mede in het perspectief van de toekomst van RECRON en van de Zwembaden.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij de bouw of renovatie van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Samenwerken
RECRON en de vertegenwoordigers van de nieuw op te richten werkgeversorganisatie voor Zwembaden hechten eraan om kennis over zwemwater en zwembadtechnologie in de toekomst te blijven delen en te ontwikkelen. RECRON wil haar aangesloten leden die over een eigen zwembad beschikken, maar dit niet als hoofdactiviteit exploiteren en daardoor buiten de Cao Zwembaden vallen, blijven ondersteunen in de lobby en wet &regelgeving. Hiervoor blijven de zwembadsector en RECRON op intensieve manier samenwerken.

Er zal een projectgroep worden opgericht, bestaande uit vertegenwoordigers van RECRON en de bedrijfsgroep Zwembaden om de ontvlechting per 1 januari 2017 zorgvuldig en in goed overleg te realiseren.


advertentie

E.B.T.C.


Een gedachte over “Zwembadsector en RECRON geven elkaar de ruimte

  1. ZBB, heb er weinig mee, komt een beetje over als een veer in je eigen reet steken.

Reacties zijn gesloten.