Zwembaden 19 mei open mits de daling verder doorzet

De daling van de cijfers is ingezet en dat is goed nieuws. In meerdere opzichten. Natuurlijk is het goed voor de druk op zorg en de samenleving, maar ook is deze daling een voorwaarde voor stap 2: het openen van de binnensport en dus ook de zwembaden. Er wordt nog wel een slag om de arm gehouden. Mocht de daling niet verder doorzetten, dan worden de versoepeling teruggedraaid. Als het de goede kant op blijft gaan, dan mogen de deuren 19 mei weer open voor andere activiteiten dan zwemles. Maar welke voorwaarden gelden er precies voor stap 2?

17 mei definitief besluit

Met beperkingen mogen de zwembaden 19 mei weer open. Maar wel onder de voorwaarde dat het aantal ic- en ziekenhuisopnames op maandag 17 mei ongeveer 20 procent is gedaald ten opzichte van de piek eind april. Als dit niet het geval is, wordt de pauzeknop ingedrukt en wordt de tweede stap uitgesteld. Hierover wordt maandag 17 mei een besluit genomen. Indien deze versoepeling inderdaad door kan gaan, mogen de zwembaden 19 mei open voor andere activiteiten dan zwemles. Aan deze versoepelingen voor de binnen- en buitensport heeft de overheid een aantal voorwaarden gesteld.

Vanuit de samenwerkende partijen is inmiddels het Protocol Verantwoord Zwemmen 4.0 opgesteld, dit protocol zal in werking treden indien de zwembaden 19 mei verder open mogen.

Voorwaarden binnen- en buitensport

  • Binnen sporten
    Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan, kleedkamers bij de zwembaden mogen wel open. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.
  • Buiten sporten in groepen
    Buiten sporten in groepsverband kan weer, maar er zijn wel voorwaarden. Dit mag met maximaal 30 personen en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. Jongeren tot en met 26 jaar mochten eerder al meer op het gebied van buiten sporten. Zij mogen buiten gezamenlijk sporten zonder 1,5 meter afstand te houden.
  • Terassen
    Terrassen bij sportlocaties mogen ook weer open. Hiervoor gelden dezelfde regels als op andere buitenterrassen. Open van 06.00 tot 20.00 uur, maximaal 50 personen op een terras en maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand. Tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden.

Bovenstaande is opgesteld door de overheid en geldt voor sport in het algemeen. De uitwerkingen voor de zwembranche staan beschreven in het Protocol Verantwoord Zwemmen 4.0

Voor meer informatie kun je ook kijken bij de veelgestelde vragen op Water vrij van de samenwerkende partijen

Kijk hier voor meer informatie over stap 2 van het openingsplan

RBI Corrosion