23 april ZwembadBranche Dag Belgie

ZwembadBranche Dag 2023: eerste kennissesies bekend

Op 10 oktober komen professionals, experts, en leveranciers uit de zwembranche samen voor een dag vol kennisuitwisseling, inspiratie en ontmoetingen. Op de beursvloer vind je [bijna] alle leveranciers in de zwembranche, dus alle denkbare producten en diensten voor jou verzameld. Dit bespaart een hoop zoekwerk en losse afspraken. Daarnaast hebben wij ook weer een uitgebreid kennisprogramma samengesteld en vandaag lichten we de eerste twee sessies toe.

Water pakken: zwembadliefde en zwembadregels in Nederland | Kirsten van Santen

Nederland is een zwemland bij uitstek, we zijn allemaal waterratten, de liefde voor zwemmen zit diep in ons DNA verankerd. Of toch niet? Kirsten van Santen , cultureel antropoloog en schrijver, zwom in 2021 kriskras door Nederland, op zoek naar de waterige ziel van Nederlanders en schreef daarover het het literaire non-fictieboek ‘Water pakken, een zwemgeschiedenis’. Ze neemt je in deze kennissessie op interactieve wijze mee op haar opmerkelijke zwemtocht die in het chloor begon en eindigde in zee, tussen Terschelling en Ameland. Ze zoomt in op de Nederlandse zwembadcultuur en ‘zwem-etiquette’ in het wedstrijdbad. Ook trakteert ze haar toehoorders op prikkelende stellingen over het zwemonderwijs, omgangsvormen in het chloor en de opkomst van het wildzwemmen in Nederland. Er liggen grote kansen voor zwembaden om nieuw en ander publiek te trekken en een andere rol in de maatschappij te spelen, maar dan moet het roer wel om. Hoe dan ook, één ding staat voor Kirsten als een paal boven water: wie zwemt, wordt een beter mens, en wie goed zorgt voor zwemmers, zorgt goed voor de hele wereld. Meer weten? Kom inspiratie halen bij deze gepassioneerde waterrat. 


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwembadafdekkingen? 👉 Klik hier.Gastvrijheid: grenzen gastvrij bewaken | Marjon Beltman

Iedereen heeft wel eens te maken gehad met klanten die over je grens gaan. Misschien hebben ze je beledigd, gedroegen ze zich lomp of gaven ze je een blik waardoor je je ongemakkelijk voelde. Hoe ver kan en mag een klant gaan? Is de klant altijd koning? Respect voor alle toezichthouders die dagelijks honderden wisselende bezoekers gastvrij verwelkomen en altijd op aan staan voor de veiligheid. Daarnaast ook anticiperen op sfeer, houding en gedrag. Dat vraagt mensenkennis en oefening. Iedere medewerker heeft niet alleen zijn professie als beroep, maar altijd de rol van gastheer/gastvrouw. Deze kennissessie is dan ook geen luxe, maar een noodzaak voor alle zwembaden die gastvrijheid prioriteit willen geven. En het belangrijk vinden dat hun medewerkers met zelfvertrouwen, maar op een gastvrije manier, hun persoonlijke grenzen én die van de organisatie bewaken. In deze sessie gaat Marjon Beltman interactief in gesprek over dit onderwerp en krijg je concrete tools. Het gaat over herkennen van de diverse soorten agressie (de-escalerend handelen, emoties en veilig grenzen stellen). Geef gastvrijheid prioriteit binnen je organisatie en ga na deze sessie terug naar huis met een lijst van inzichten en concrete tips waarmee jij een start kunt maken om gastvrijheid naar een hoger plan te tillen.


Jouw jaarlijkse dosis vitamine Z

De ZwembadBranche Dag is hét feestje voor professionals die werkzaam zijn in de zwembranche of bij bedrijven waar een zwembad onderdeel uitmaakt van de exploitatie. In de Midden Nederland Hallen in Barneveld komen experts, leveranciers en professionals uit de zwembranche samen voor een dag vol kennisuitwisseling, inspiratie en ontmoetingen.

Je vindt bijna alle toeleveranciers aan de zwembranche en daarmee ook alle denkbare producten en diensten op de beursvloer bij elkaar. Dit bespaart je een hoop zoekwerk en losse afspraken. Binnen één dag ben je weer helemaal op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Verder is er een gratis kennisprogramma waar je diverse sessies kunt volgen over uiteenlopende actuele thema’s die spelen in de branche.

En last but not least… een bezoek aan de ZwembadBranche Dag kost helemaal niets! Toegang tot de beursvloer, alle sessies, hapjes, drankjes, parkeren: alles is gratis. Wacht dus niet langer en meld je vandaag nog aan via deze link.

Praktisch

  • Datum: De ZwembadBranche Dag vindt plaats op dinsdag 10 oktober 2023
  • Openingstijden: Beursvloer geopend van 9:00 tot 16:00 uur
  • Locatie: Midden Nederland Hallen, Thorbeckelaan 123, 3771 ED Barneveld


advertentie

Dewi Online