Als tiener met je vriendjes zwemmen? nu even niet…

Enige tijd geleden is er door medewerkers van het Zuiderparkbad anoniem een brandbrief gestuurd naar onder meer de lokale media over overlast in het zwembad. Volgens de afzenders is de situatie in het zwembad onhoudbaar en is het een oorlogsgebied aan het worden. Vervolgens heeft deze brief in de (landelijke) media veel stof doen opwaaien. Verschillende zwembaden zijn benaderd en de verhalen zijn niet altijd even rooskleurig. Even leek de rust gekeerd, maar deze week heeft zwembad Den Hommel aangegeven leeftijdseisen te stellen aan bezoekers. Onder meer om overlast tegen te gaan, maar ook omdat men van mening is dat jongeren en kleine kinderen in een bad niet echt samen gaan.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwemlesmaterialen? 👉 Klik hier.Richten op families

In het Den Hommel zijn tussen 10 juli en 20 augustus jongeren onder de 16 jaar overdag alleen welkom met een volwassene die minstens 24 jaar oud of ouder is. Jongeren tussen de 16 en 24 jaar zijn sowieso niet welkom. Tijdens het banenzwemmen in de avond kunnen jongeren wel in Den Hommel terecht en de gemeente denkt ook nog na over twee tijdstippen om jongeren wel overdag toe te laten. Met de introductie van dit ‘familiezwemmen’ wil men zich meer richten op families en voorkomen dat badgasten met grote leeftijdsverschillen elkaar in de weg zitten. Niet iedereen kan zich hierin vinden, een aantal omwonenden uit zich kritisch op social media. Zij denken dat problemen met vervelende jongeren in het verleden ten grondslag liggen aan het besluit en dat op deze manier de goeden onder de kwaden moeten lijden. De gemeente laat in de media weten zo inderdaad lastige jongeren buiten de deur te willen houden, maar dat is volgens hen zeker niet de enige reden. Jongeren en kleine kinderen gaan in een bad echt niet samen, zo laat men weten. Voor jongeren is het niet altijd leuk en voor gezinnen ook niet, beiden hebben nou eenmaal andere wensen ten aanzien van een dagje zwemmen. De maatregel geldt overigens alleen voor Den Hommel. De gemeente ziet jongeren liever naar zwembad De Krommerijn komen omdat daar meer ruimte is en dit een betere accommodatie is voor jongeren. Na de zomer wordt de maatregel geëvalueerd en wordt bekeken of deze een vervolg krijgt.

Wat vind jij?

Wat is jullie ervaring met een groep met gemixte leeftijden. Kan dat bij jullie zwembad of liever ook niet? Denken jullie ook aan leeftijdseisen of hebben jullie dat al. Deel jouw ervaringen met jouw collega’s!


advertentie

E.B.T.C.