Zwembad ‘t Siel vanaf vandaag rookvrij

Ondanks dat deze coronatijd voor veel onzekerheid zorgt, heeft zwembad ’t Siel in Luttenberg juist deze periode aangepakt om rookvrij te worden. Vanaf vandaag, woensdag 1 juli 2020, is het zwembad volledig rookvrij. Wij spraken met Brigit van der Weegh van zwembad ’t Siel en zij legt uit waarom zij hiervoor hebben gekozen. En ook waarom nu. Waarom is er juist in deze periode waar de buitenbaden ook moeten dealen met veel andere veranderingen voor gekozen om het zwembad rookvrij te maken?

Gezonde sportomgeving

Zwembad ’t Siel ligt in het dorp Luttenberg dat zich profileert als een sportdorp. Het sportdorp is een initiatief van het dorp zelf, waarbij er veel aandacht is voor het in beweging krijgen van de inwoners. Onlangs is er met andere verenigingen in Luttenberg gesproken over een gezonde sportomgeving. Beleid op alcohol en roken maakt hier onder meer onderdeel van uit. Passende binnen de filosofie van een gezonde sportomgeving is het sportpark ‘de Achterberg’ dat naast het zwembad ligt al een poosje rookvrij. Van der Weegh: “Het zwembad kon natuurlijk niet achterblijven en wilde zich daar graag bij aansluiten”.


Ben jij op zoek naar een leverancier van waterspeeltoestellen? 👉 Klik hier.Waarom juist nu in coronatijd?

Al maanden voor het coronavirus de wereld in zijn greep had, werd bij zwembad ’t Siel al nagedacht hoe om te gaan met het rookvrij maken van het zwembad. “Het zwembad is afhankelijk van veel vrijwilligers, van wie er ook een aantal roken. We vroegen ons af hoe zij zouden reageren op een rookvrij terrein. Maar door de komst van het coronavirus werd alles anders. Regels en gewoonten die al jaren golden, zoals het onbeperkt toelaten van gasten, moesten sowieso op de kop. Dat moment hebben we meteen aangegrepen om rookvrij te worden op het moment dat we weer open gaan. Mensen lijken het nieuwe beleid te accepteren. We hebben geen vragen gekregen.”

Tips

Tot slot de vraag aan Van der Weegh of zij nog tips heeft voor andere zwembaden om juist nu aan de slag te met een rookvrij buitenzwembad. “Een goede tip is om de link te leggen naar een gezond leven. Daar is nu, in tijden van het coronavirus, meer aandacht voor dan ooit. Als het beleid eenmaal is ingevoerd, bestel dan de twee gratis rookvrij-borden van de Rookvrije Generatie om het zichtbaar te maken. Kies een goed moment voor het invoeren van een rookvrij terrein. Zoals het weer open gaan van het buitenbad of het invoeren van een nieuw alcoholbeleid.”

Lees meer informatie over de Rookvrije generatie en zwembaden in ZwembadBranche #72

Wil je meer weten over hoe je dit als buitenbad kunt aanpakken? Kijk op Rookvrije Generatie


advertentie