Zwem4daagse met Maarten van der Weijden Foundation groot succes: ‘Ik ben trots op alle deelnemers’

De Maarten van der Weijden Foundation heeft samen met de KNZB vorige week de Zwem4daagse georganiseerd. Met heel veel zwemfans is er in die week gezwommen voor geld voor kankeronderzoek. Maarten van der Weijden doorkruiste in een week het hele land en bezocht alle Zwem4daagses die deelnamen. Op locatie konden de deelnemende zwemmers met de Olympische zwemmer meezwemmen en door hun deelname te laten sponsoren geld ophalen. In totaal is ruim € 65.000 bij elkaar gezwommen en dit geld zal worden besteed aan een geselecteerd kankeronderzoek.

Zwem4daagse voor kankeronderzoek

Aan deze Zwem4daagse deden 28 zwembaden en in totaal 1360 deelnemers mee, verspreid over het hele land. Maarten bezocht die week alle zwembaden met als doel de deelnemers te motiveren en uit te dagen alles te geven. De deelnemende kinderen zwommen 250m of 500m en de volwassenen 1000m of 2000m per dag. Maarten zelf verbond alle locaties aan elkaar door van locatie naar locatie te zwemmen, fietsen en/of hard te lopen en legde in deze week maar liefst 1200 kilometer op de fiets af. Daarnaast zwom hij op veel plekken mee met de deelnemers. Deze actie heeft uiteindelijk een mooi bedrag opgeleverd als eindresultaat. Deze donaties zullen worden besteed aan kankeronderzoek, de Maarten van der Weijden Foundation heeft hiervoor specifiek gekozen voor onderzoek naar de preventie van kanker bij mensen met een verstandelijke beperking.

Trots

Maarten is ontzettend blij met het enthousiasme en uiteraard ook met het resultaat. “Hiermee is al een mooi bedrag binnen van het totale bedrag van €369.000 dat nodig is om dit onderzoek te kunnen financieren. Ik vind het dan ook fantastisch dat er zoveel Zwem4daagse deelnemers zich hebben ingezet en geld hebben ingezameld. Ik ben trots op alle zwemmers en zeker ook op mijn stichting omdat we elke gedoneerde euro volledig kunnen doorzetten naar het betreffende onderzoek. Uiteraard blijven wij als foundation ons inzetten voor kankeronderzoek en dus ook om de rest van het benodigde bedrag in te zamelen.”

De Zwem4daagse 2021 met Maarten van der Weijden is afgelopen, maar doneren kan nog steeds.

RBI Corrosion