15 oktober ZwembadBranche Dag

Zoveel te doen? Zo ga je uitgerust op vakantie!

Vakantie! Het woord alleen al roept beelden op van zonovergoten stranden, exotische cocktails en zorgeloze avonturen. Maar laten we eerlijk zijn, voordat we daadwerkelijk op vakantie gaan, kan het voelen alsof we een marathon rennen met een zware rugzak op onze schouders. De werkdrukte heeft ons in de houdgreep en daaruit ontsnappen lijkt een onmogelijke opgave. Maak je echter geen zorgen, Tamara Boot is directeur Maatwerk Arbeidsadvies  en heeft een paar tips voor je om de werkdrukte volledig los te laten en optimaal van je vakantie te genieten.

 


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het verduurzamen van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.1. Maak een gedetailleerde vakantieplanning. Neem de tijd om je afwezigheid op de werkvloer goed te plannen. Maak een checklist van alle taken die je moet afronden voordat je vertrekt en creëer een overzichtelijke agenda voor je vakantie. Door alles op een rijtje te zetten, kun je er met een gerust hart tussenuit, wetende dat alles onder controle is. 

Lees ook: Doe jij de social media? Zo ga je zorgeloos op vakantie!

2. Delegeer taken en stel prioriteiten. Je hoeft niet alles zelf te doen. Maak een overdracht van lopende zaken voor je collega’s en vertrouw erop dat ze het werk net zo goed kunnen doen als jij. Maak duidelijke afspraken over de prioriteit van werkzaamheden. Focus op de belangrijkste taken voordat je vertrekt. 

3. Schakel je out-of-office in en laat je werk achter. Dit is misschien wel de belangrijkste stap! Schakel je out-of-office in en geef duidelijk aan dat je op vakantie bent. Laat je collega’s weten dat je niet beschikbaar bent en dat je volledig wilt genieten van je vakantie. We leven in een wereld waarin we onszelf opleggen dat we constant verbonden ‘moeten’ zijn, maar tijdens je vakantie is het essentieel om afstand te nemen van je werk. Gun jezelf een digitale detox en geef je geest de kans om echt tot rust te komen. Verwijder ook die mail-app van je telefoon. Geef jezelf toestemming om je werk volledig los te laten en je te focussen op ontspanning en plezier. 

Enjoy!

Onthoud dat vakanties bedoeld zijn om volledig te kunnen doen waar jij zin in hebt. Neem de tijd om te ontspannen, nieuwe energie op te doen en te genieten van het leven. Dus laat die werkdruk varen, neem de controle over je vakantie en geniet van elke seconde. Zo kan je er daarna weer helemaal tegenaan.

Deze blog is geschreven door Tamara Boot, als directeur Maatwerk Adviesbureau ondersteunt zij mensen en organisaties bij arbeidsgerelateerde zaken.


advertentie

XS2 voor Zwembaden