23 april ZwembadBranche Dag Belgie

Ontslagvrije samenleving: ‘Kunnen we het even over werk hebben?’

Het personeelstekort heeft een aanzienlijke impact op zowel zwembaden als de maatschappij. Problemen die ontstaan bij de zwemlessen, aquasport activiteiten en het recreatief zwemmen hebben invloed op de zwemveiligheid, -vaardigheid en vitaliteit van jong tot oud. Er moet dus wat gebeuren. Het aantrekkelijker maken van de branche om in te werken en het investeren in opleiding kunnen helpen. Maar breder heerst er ook een discussie over de rol van werk in ons leven. Marjolein ten Hoonte bespreekt in haar boek ‘Kunnen we het even over werk hebben?’ hoe werk niet alleen een manier is om geld te verdienen, maar ook een belangrijk aspect is van onze persoonlijke identiteit en hoe een andere kijk hierop een positief effect kan hebben op de arbeidsmarkt en daarmee ook de huidige problemen.

Ontslagvrije samenleving

Een ontslagvrije samenleving met werk en zekerheid voor iedereen, dat is het streven van Marjolein. In haar boek gaat zij hier dieper op in. Met haar scherpe inzichten en een geschiedkundige weergave van de arbeidsmarkt door de decennia heen, brengt Ten Hoonte de complexiteit van werk tot leven. Ze bespreekt verschillende aspecten van werk, zoals het belang van een goede werk-privébalans, het effect van de coronapandemie op werk en de invloed van technologie op de toekomst van werk. Een van de sterke punten van dit boek is Ten Hoonte’s vermogen om complexe onderwerpen op een begrijpelijke manier uit te leggen. Ze gebruikt duidelijke voorbeelden en concrete situaties om haar punten te illustreren. Maar wat dit boek echt onderscheidt, is Ten Hoonte’s persoonlijke betrokkenheid bij het onderwerp. Ze deelt haar eigen ervaringen met werk, waaronder de uitdagingen die ze heeft ondervonden bij het vinden van de juiste balans tussen werk en privéleven. Deze persoonlijke touch maakt het boek niet alleen informatief, maar ook inspirerend en motiverend.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het automatiseren van processen in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Lees ook: ‘Het is zo mooi om in deze branche te werken: zoveel mensen met passie voor hun vak’

Menselijke vaardigheden en emoties

Ten Hoonte gaat ook in op de toekomst van werk en hoe technologie de manier waarop we werken zal veranderen. Ze stelt de vraag of we ons zorgen moeten maken over de opkomst van robots en AI, en hoe we ons kunnen voorbereiden op deze veranderingen. Maar ze benadrukt ook dat menselijke vaardigheden en emoties nog steeds onmisbaar zijn in de wereld van werk, en dat we ons moeten richten op het ontwikkelen van deze vaardigheden. Al met al is ‘Kunnen we het even over werk hebben?’ een verfrissend boek dat je aanmoedigt om na te denken over de betekenis van werk in ons leven. Het is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in werk en de impact ervan op ons dagelijks leven. Of je nu een werkgever, werknemer of werkzoekende bent, dit boek zal je helpen om meer inzicht te krijgen in de complexiteit van werk en hoe het onze persoonlijke identiteit beïnvloedt.

Kijk hier voor meer informatie over ‘Kunnen wij het even over werk hebben?’