Wiegand.Waterrides zet assortiment Van Egdom Recreatietechniek voort

Wiegand.Waterrides heeft de producten van Van Egdom Recreatietechniek overgenomen. Van Egdom Recreatietechniek dat is opgericht in 1965, bood aanvankelijk filtersystemen voor zwembaden aan. Toen Berend Klaassens het bedrijf in 1977 overnam, was de markt veranderd en zwembadexploitanten wilden meer. De allereerste waterglijbaan werd vervolgens gemaakt voor het toenmalige Sporthuis Centrum, nu CenterParcs Het Meerdal. Sindsdien zijn er maar liefst 7.500 projecten uitgevoerd in 55 landen over de hele wereld.

Innovator

Wiegand.Waterrides is meer dan 40 jaar innovator op het gebied van zwembadattracties en waterparken. Denk hierbij aan interactieve spellen op glijbanen, individuele en duurzame roestvrijstalen creaties, combinaties, de revolutionaire SlideWheel en momenteel de spectaculaire SlideCoaster met snelle LSM versnellingstechnologie. Hendrik Wiegand, eigenaar van Wiegand.Waterrides, is verheugd met deze overname. “Zowel hun klassieke als hun nieuwste producten, in combinatie met de Europese ervaring en met inachtneming van alle geldende EU-normen, hebben ons overtuigd. Wij zijn al 40 jaar zeer sterk op het gebied van roestvrijstalen waterglijbanen en zijn 15 jaar geleden begonnen met het bouwen van GRP (glasvezelversterkte kunststof) glijbanen. Met de jarenlange ervaring van Van Egdom in combinatie met ons portfolio, kunnen wij ons aanzienlijk versterken. Bestaande klanten van Van Egdom kunnen op ons rekenen als het gaat om productonderhoud en vervangingen.”


Ben jij op zoek naar een leverancier van bodemzuigers? 👉 Klik hier.De mallen voor spectaculaire en beproefde waterglijbaanconcepten blijven dan ook behouden, waaronder:

  • Europa’s unieke gigantische 4-persoons trechterglijbaan “Cyclone” met een diameter van 19m (57ft)
  • Wildwaterrivieren met verschillende bijzonderheden
  • Kegelwaterglijbaan: met 2-persoons glijbanen door verschillende trechters in de glijbaan
  • Waterspeelconcepten voor kinderen met torens, diverse glijbanen enz.
  • Kom waterglijbaan voor 1-persoons en 2-persoons buizen
  • Watergolfglijbaan met boten voor pretparken

Voor deze nieuwe glijbanen in de Wiegand.Waterrides productfamilie is de voor Wiegand gebruikelijke spannende thematisering nu mogelijk met uitgebreide GRP-patronen (zoals zebrastrepen), thema-elementen, geluid, gaming, de nieuwste LED-effecten, Wie-Spray waterverrassingen en de innovatieve Wie-Glow© black light technologie. Daarnaast is er momenteel ook veel vraag naar onze isolatiemogelijkheden zoals de sandwichisolatie of de nieuwe Insuflex© flexibele isolatie.

Voor meer informatie: www.wiegandwaterrides.de


advertentie

Praktijkdag risicoanalyse en beheersplan zwembaden – 13 april