Weer een nieuwe schooljaar: wij zijn er klaar voor!

Ook het noorden van Nederland moet er weer aan geloven: de vakantie is voorbij. Den Ekkerman was al eerder begonnen. Maar niet voordat traditiegetrouw de vakantie werd afgesloten met de Zwem4daagse. In haar blog geeft Minette ene korte terugblik. Daarna is men in Veldhoven ook alweer volop begonnen. De eerste week na de vakantie stond nog even in het teken van opstarten. Maar er staat ook veel weer op de activiteitenkalender en dus is het circus weer begonnen.

Weer begonnen

Wat fijn dat alles weer begonnen is. Wat dat betreft ben ik een beetje autistisch aangelegd. Ik vind vakantie heerlijk, maar ik vind het ook super fijn als alles weer in zijn eigen structuur loopt. De kinderen weer naar school en bij het zwembad alles weer in het ritme van elke dag. Alle lessen, alle openingstijden, alle personeelsroosters weer gewoon in het (bijna) vaste patroon. Iedereen weer fit terug van vakantie, dus ertegenaan.

Zwem4daagse

Wat een feestje hebben we weer gehad met de zwem4daagse. Er waren maar liefst 474 deelnemers dit jaar! Echt super trots en dankbaar dat zoveel mensen mee hebben gedaan naar alle tevredenheid. De obstakelbaan die dit jaar voor het eerst in het parcours was opgenomen was een super zet. Alle kinderen vonden het ineens veel leuker om mee te doen en behaalden zonder problemen het aantal banen dat ze per dag moesten zwemmen. Ik denk zelfs dat de meeste kinderen hierdoor meer banen hebben gezwommen. De doelstelling van de zwem4daagse (zorgen dat je zwemvaardigheid wordt onderhouden) is op deze manier dubbel en dwars bereikt. Het andere voordeel was dat in de andere banen de volwassenen veel rustiger konden zwemmen. De jeugd lag immers in baan 1 en 2 voor de obstakelbaan en zwommen niet kriskras (wat vroeger nog wel eens voor kwam) door de andere banen heen. Een duidelijke win-win dus.

Oki & Doki

En wat te denken van de energie die Oki en Doki (gespeeld door mijn collega en ondergetekende) weer op de zwemvloer brachten. Ze hebben weer heerlijke avonturen meegemaakt vorige week en veel kinderen aan het lachen en bewegen gekregen. Uiteraard vergt dit van ons ook veel energie. Op vrijdagmorgen waren we dan ook eigenlijk helemaal kapot. Maar ja, ook die laatste dag moesten we uiteraard nog vrolijk door het zwembad hobbelen. Als je dan eenmaal weer bezig bent, ben je je vermoeidheid snel vergeten en zijn we er weer volledig voor gegaan. En uiteraard hebben wij zelf ook de grootste lol als we eenmaal in onze rol zitten. Wat de meesten niet in de gaten hebben is dat er ook steeds gefilmd en foto’s gemaakt moeten worden. Deze bewerk ik aan het eind van de middag dan tot een mooi geheel, zodat we op social media per dag ook alles konden volgen.

Nieuwe ronde

Na een geslaagde Zwem4daagse lag afgelopen week de focus weer op het nieuwe schooljaar. De vakantie is voorbij, dus we gaan nu weer vol in beweging richting het nieuwe schooljaar. We hebben echt weer super leuke activiteiten in de planning staan, maar er zal ook nog hard aan gewerkt moeten worden om het allemaal voor elkaar te krijgen. En dus namen we de eerste week de tijd om alle activiteiten op te starten, de nieuwe leskinderen te verwelkomen en te verwerken in het nieuwe systeem. Maar natuurlijk ook bekijken wat we de komende twee maanden gaan doen en daarin vooruit gaan werken. Vergaderingen inplannen om ook daadwerkelijk vooruit te blijven werken, voordat we weer vervallen in de waan van de dag. Weer een nieuwe schooljaar: wij zijn er klaar voor!

Deze blog is geschreven door Minette Lommers, manager van Zwembad Den Ekkerman. Heb jij ook een mooi verhaal uit de praktijk dat je graag met je collega’s wilt delen? Laat het ons weten via ‘Deel jouw nieuws’

Kijk hier voor een uitgebreide terugblik van de Zwem4Daagse