Waterpark Zwemcentrum Rotterdam geeft boost aan vrijzwemmen

Met het ontwerpen van een eigen waterpark wilde het Zwemcentrum Rotterdam drie jaar geleden het vrijzwemmen een boost geven. Maar toen alles gereed was om in gebruik te nemen, kwam corona en was er geen recreatief zwemmen of slechts zeer beperkt. Het geduld werd behoorlijk op de proef gesteld, maar afgelopen kerstvakantie was het dan zover. Eindelijk kon het waterpark volledig in gebruik worden genomen en was het direct een groot succes.

Wipe-out Waterpark

Het Wipe-out Waterpark is een opblaasbare hindernisbaan van 45 drijvende onderdelen, bestaande uit 10 tracks.  Deze zijn ook los van elkaar als aparte tracks in te zetten, verdeeld over verschillende zwemaccommodaties. De baan heeft een klimwand met glijbaan, grote ronde bollen waar je overheen moet springen, een trampoline en nog meer uitdagende tracks. Jong en oud kan zijn of haar hart ophalen en klimmen, glijden, duiken en ongegeneerd anderen het water in duwen. Het is speciaal ontworpen voor Zwemcentrum Rotterdam en past in het geheel exact in het 50 meter wedstrijdbad. Elise van de Vreugde (Locatiemanager Zwemcentrum Rotterdam, Sportbedrijf Rotterdam) laat enthousiast weten dat het inmiddels alle verwachtingen heeft overtroffen. “Met deze bijzondere attributen kunnen wij nu zelf het vrijzwemmen populairder aanbieden. Voorheen huurden wij opblaasbare attracties in en dat trok zeker bezoekers aan. Maar dat betekende wel dat je steeds moest investeren. Liever hadden wij iets voor onszelf en zo kwamen wij op het idee van een eigen waterpark.”


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwemlesmaterialen? 👉 Klik hier.Nieuwe doelgroepen

In het open water zie je deze waterparken wel vaker, maar voor een binnenbad is het nog uniek. “Voorlopig zijn wij nu het enige overdekte zwembad met een eigen waterpark. Natuurlijk is het wel een investering, maar als hierdoor het recreatief zwemmen toeneemt betaalt het zich weer terug.”  In coronatijd hebben onderdelen van het waterpark al wel afzonderlijk van elkaar in de zwembaden van Rotterdam gelegen, maar nog niet eerder lag het als geheel in het water. “Afgelopen kerstvakantie lag het waterpark voor het eerst helemaal compleet in ons Zwemcentrum en het was meteen een succes. De tijdsloten die mensen konden boeken, liepen al snel vol.” Daarnaast was het ook voor exclusief gebruik te boeken. Zo werd het zwembad afgehuurd voor vrijgezellenuitjes of teambuildingsuitjes van mensen uit Rotterdam, maar ook van ver buiten de Havenstad. “Het is zeer geschikt als uitje voor vrienden, familie en collega’s. Tevens maken zwemverenigingen er gebruik van. Het leuke is dat we zo ook nieuwe doelgroepen aanboren die we normaal gesproken niet zo snel in het zwembad krijgen.”

Lees ook: Jeugd meer laten zwemmen? Gewoon doen!

Vliegende start

Voor de toekomst is het de bedoeling dat de losse tracks van het waterpark in de voorjaars-, mei- en herfstvakantie verspreid over de zwembaden in de stad liggen. In de grote vakantie ligt het complete Wipe-out Waterpark in Zwemcentrum Rotterdam. Na een vliegende start, is het in ieder geval nu al een succesvolle aanvulling op de programmering. “Het vrijzwemmen is hiermee echt in populariteit gestegen. In de herfstvakantie haalden we alleen al met een losse track 200 bezoekers binnen. Terwijl er voorheen dan wel eens maar een handjevol mensen kwam zwemmen. Natuurlijk realiseren wij ons dat de animo vooral in de winter groot zal zijn, in de zomer hebben we concurrentie van allerlei andere buitenactiviteiten. Tot nu toe lijkt het er in ieder geval op dat het waterpark een boost geeft aan de Rotterdamse zwembaden.” Wat meteen ook een goede ontwikkeling is voor het zwemmen in het algemeen. Hoe meer mensen met plezier naar het zwembad komen, hoe beter.


advertentie

XS2 voor Zwembaden