Akkoord bereikt over cao Zwembaden en Zwemscholen

Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen (WiZZ), FNV en CNV Vakmensen hebben een akkoord bereikt over de cao Zwembaden en Zwemscholen. Hierin is opgenomen dat de lonen in drie stappen zullen worden verhoogd: op 1 januari 2023 met 5,5%, op 1 oktober 2023 met 2,5% en per 1 april 2024 met 2%. De cao loopt tot 1 oktober 2024. Ook zullen de jeugdlonen worden verhoogd, waardoor er vanaf 2024 sprake is van een vakvolwassen loon vanaf 19 jaar. Naast de loonstijging is afgesproken dat de aparte schalen voor hulpkrachten worden afgeschaft. Voor de functies die worden beloond in de schalen 1 tot en met 3 wordt het mogelijk om een all-in salaris aan te bieden.

Sociale agenda


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het automatiseren van processen in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Cao-partijen vinden een branchebrede aanpak op basis van de Human Capital Agenda van groot belang voor een kwalitatief goed voortbestaan van de sector. Daarom zijn afspraken gemaakt over een sociale agenda, die ervoor moet zorgen dat medewerkers zo optimaal mogelijk inzetbaar blijven. Werkgevers leveren een bijdrage van 0,2% van de loonsom om deze sociale agenda uit te werken. Naast bovenstaande punten zijn afspraken gemaakt over de toepassing van het jaarurenmodel en een aantal tekstuele aanpassingen. De sociale partners zijn tevreden met de nieuwe afspraken. Teun van Etten (WiZZ): “Met deze afspraken vertrouwen we erop dat we samen onze ambities ten aanzien van de professionalisering van de branche kunnen realiseren”. “Het is belangrijk dat we er samen uitgekomen zijn”, aldus Willem Kruithof (CNV Vakmensen). “We willen onze leden in deze sector laten zien dat ze gewaardeerd worden en dat het werken in deze sector perspectief biedt.”

Kijk voor meer informatie over de cao zwembaden en zwemscholen op de website van Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen (WiZZ)

Lees ook: FNV: Leden kantje boord akkoord met nieuw cao-eindbod zwembaden


advertentie

Alle leveranciers voor de zwembranche vind je hier